Noi permutări în calendarul pentru 2016: Malaysia ar putea fi mutată cu o săptămână mai târziu

de Daniel Popescu
Vineri, 18.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone intenţionează să mute etapa din Malaysia cu o săptămână mai târziu în calendarul pentru sezonul 2016 pentru a permite o pauză de vară de patru săptămâni.

Esential 21 de curse va avea sezonul 2016 al Formulei 1
1 este numarul tarilor debutante in Formula 1 in 2016
7 este numarul perechilor de curse care vor avea loc la interval de numai o saptamana
Bernie Ecclestone încearcă de mai mult timp să găsească o soluţie potrivită pentru calendarul sezonului 2016, ca urmare a solicitării primite ca etapa din Malaysia să aibă loc la o distanţă de timp mai mare de Singapore.

În prezent, cursa de la Sepang de anul viitor este programată pentru 18 septembrie, însă Ecclestone intenţionează să o mute în 2 octombrie, cu numai o săptămână înainte de etapa de Moto GP de pe acelaşi circuit. În acest fel, s-ar crea o diferenţă de două săptămâni intre cursele din Singapore şi Malaysia, însă nu este cert dacă echipele vor avea suficient timp pentru a părăsi circuitul înainte de sosirea team-urilor din Moto GP.

Pe de altă parte, echipele forţează organizarea unei pauza de vară de patru săptămâni, cu una mai mult decât calendarul actual, pentru ca angajaţii să aibă timp să se relaxeze înainte de ultima parte a sezonului.

În prezent, singura soluţia găsită de Ecclestone este mutarea curselor din Belgia, Italia şi Singapore cu o săptămână mai târziu, însă acest lucru ar însemna că între Singapore şi Malaysia să fie din nou o singură săptămână de pauză.

Anterior, o altă idee a fost ca Malaysia să fie reprogramată în 27 noiembrie în locul etapei din Abu Dhabi, care ar fi urmat să aibă loc la începutul luni decembrie.

Propunerea a fost însă abandonată în cele din urmă. De asemenea, s-a vehiculat şi ipoteza ca etapele din Singapore, Malaysia şi Japonia să aibă loc la câte o săptămână distanţă într-un interval de numai 14 zile, însă echipele au respins categoric această soluţie.

Se anticipează că Ecclestone va finaliza calendarul săptămâna viitoare înainte ca acesta să fie ratificat de Consiliul Mondial al FIA în 30 septembrie.

Calendar Formula 2016, format actual:

Data Tara
3 aprilie Australia
10 aprilie China
24 aprilie Bahrain
1 mai Rusia
15 mai Spania
29 mai Monaco
12 iunie Canada
26 iunie Marea Britanie
3 iulie Austria
17 iulie Azerbaidjan
31 iulie Germania
7 august Ungaria
28 august Belgia
4 septembrie Italia
18 septembrie Singapore
25 septembrie Malaysia
9 octombrie Japonia
23 octombrie Statele Unite
30 octombrie Mexic
13 noiembrie Brazilia
27 noiembrie Abu Dhabi

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru