Noii proprietari ai Formulei 1 vor mai multe curse într-un sezon: "Interesul este să facem mai mulţi bani"

de Daniel Popescu
Joi, 17.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Liberty Media, noul proprietar al Formulei 1, intenţionează să crească numărul de curse al unui sezon cu obiectivul declarat de a câştiga mai mulţi bani.

Formula 1 traversează o perioadă plină de schimbări în care noul acţionar principal va fi compania americană Liberty Media. Plecarea celor de la CVC Capital Partners a trezit speranţe în rândul fanilor că Formula 1 va avea de câştigat, însă primele intenţii ale celor de la Liberty Media vizează de fapt obiectivul de a genera venituri mai mari prin creşterea numărului de curse.

"Evident, există o limită. Este dificil doar să transporţi monoposturile în jurul lumii, dar cred că ne putem aştepta la o creştere a numărului de curse. Există un interes general pentru a creşte numărul de curse până la un punct. FIA câştigă mai mulţi bani, echipele câştigă mai mulţi bani, noi câştigăm mai mulţi bani. Dar noii veniţi în calendar tind să plătească mai mult", a declarat Greg Maffei, CEO-ul Liberty Media.

Urmareste Automarket
În prezent, calendarul Formulei 1 are un număr record de 21 de curse, iar echipele au avertizat în repetate rânduri că nu-şi pot permite mai multe etape, din cauza oboselii angajaţilor.

Pentru anul viitor, cursele programate în Germania, Canada şi Brazilia sunt în dubiu din cauza unor probleme contractuale, însă Liberty Media se gândeşte deja la soluţii.

Una dintre dorinţe este o cursă pe timp de noapte desfăşurată la Las Vegas. "Îmi place în mod special o cursă pe timp de noapte în Las Vegas", a mai precizat Maffei. Bernie Ecclestone a încercat în mai multe rânduri să organizeze o cursă în Las Vegas, însă toate tentativele sale au eşuat.

Via Motorsport

Comentarii (8)

  • fan formula1
    daca nu o sa fie "spectacolul"de pana acum pot sa organizeze cursa in fiecare zi tot un drac va fii
    15 2
  • Dar nr-ul curselor parca a fost stabilit printr-un vot al echipelor deoarece unele dintre ele vorbeau de faptul ca nu au bani suficienti pentru a concura la prea multe curse. Asa ca mai multe curse => mai putine echipe concurente=> mai putine monoposturi=> mai putin spectacol... si asta numai de dragul banilor.
    14 0
  • A durat o luna intentia lor de a imbunatatii competitie si singura idee care le-a trecut prin cap a fost sa... creasca numarul de curse. Au renuntat la: scaderea pretului biletelor, cresterea activitatilor de-alungul weekendului, si evident streamingul online, astea toate sunt chestii neiteresante pentru "expertii" de la Liberty Media. Poate isi schimba parea anul viitor dupa ce... se lovesc de realitatea din F1?
    18 0
  • MOTOARE
    reveniti la motoarele in V nu la bascalia asta de motoare de azi...simplificati regulamentele si lasati echipele sa aduca imbunatatiri si inventii la monoposturi-nu blocati evolutia
    9 4
  • Chiar se mai uita cineva la Formula1?
    4 9
  • Totusi, bani mai multi inseamna sa vinzi mai mult, adica trebuie sa satisfaci clientii actuali si sa aduci clienti noi.
    Ce ne dorim noi? Mai mult curse? Daca se poate de ce nu. Dar de principiu vrem CURSE si nu circ. Ca e Vegas noaptea sau Monaco ziua, prefer sa vad curse, si cred ca sunteti de acord cu mine. Adica :
    - frau liber la inovatii pe monoposturi, poate ar avea si echipele mici mai multe sanse, chit ca inovatiile vin cu costuri mari.
    - poate 2-3 furnizori de cauciucuri sa fie si acolo ceva concurenta,
    - liber la lupta dintre piloti pe pista, pentru ca urmatorul pas este sa monteze semnalizatoare pe monoposturi.
    Aici ar trebui schimbari
    10 0
  • Niciodata nu vor fi pe deplin multumiti unii cu ce expune F1. In anii 90 erau alte baiuri acum sunt altele. Functie de cum presteaza favoriitii. Acum ca Ferrari sunt dupa bureti de ani de zile nu mai e buna F1. Cand domina Brawn, ca urmare a unei inovatii iar nu v-a placut-2009. A venit Red Bull si tot n-a fost bine, voiati motoare turbo. F1 de astezi trebuie sa tina cont de evolutia tehnologiei. Nu poti pune motoare antice ca o sa rada si gainile. De acord , se poate da drumul la turatii, cred ca 1000 cp cat scoate un motor ar fi de ajuns. Oricum faptul ca lasa motoarele la "liber' e un pas bun. Mai vedem la anul. Hai ca anul asta n-a fost atat de trist ca in anii cand Schumacher, Button sau altii incheiau anul la jumatate. Ce naiba, toti sunteti adolescenti pe site-ul asta?
    3 7
  • @Hammy: Ce nu inteleg eu este, unde scrie ceva despre Ferrari in articol? Articolul este despre noii proprietari ai Formulei 1, care vor multe curse, fara numar!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru