Noul monopost Lotus va purta numele E20

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.01.2012
Monopostul cu care Lotus va concura în Formula 1 în 2012 va avea numele E20 pentru a aniversa monopostul cu numărul 20 construit la fabrica echipei de la Enstone.

Lotus a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute numele pe care îl va purta monopostul cu care va concura în sezonul care va începe în luna martie.

Echipa britanică a ales numele E20, care simbolizează monopostul cu numărul 20 care va fi construit la fabrica echipei de la Enstone, Marea Britanie. Enstone a fost sediul echipei Benetton încă de la formarea acesteia în sezonul 1992, inclusiv după ce echipa şi-a schimbat numele în Renault şi, începând din acest an, în Lotus.

Şeful Eric Boullier a explicat că echipa a ales acest nume tocmai pentru a simboliza munca inginerilor de la Enstone din ultimele două decenii.

"Numirea şasiului nostru pentru a recunoaşte importanta fabricii de la Enstone în evoluţia echipei evidenţiază recunoaşterea contribuţiei fabricii şi angajaţilor care au muncit fără încetare în fiecare an pentru a produce cel mai bun monopost posibil. Cu siguranţă sperăm că aşa este cazul şi cu E20 şi aşteptăm cu nerăbdare să dezvăluim monopostul lumii şi să-l vedem pe pistă pentru prima oară."

"Există o serie de schimbări tehnice faţă de anul trecut şi avem o linie interesantă de piloţi pentru a extrage maximum de la E20 pe parcursul celor 20 de Mari Premii din sezonul 2012, inclusiv cursa cu numărul 500 pentru această echipă sub diversele sale încarnări.

Speram că E20 să se dovedească un design performant pentru Enstone", a precizat el.

Noul monopost E20 va fi prezentat pe site-ul oficial al echipei în 5 februarie şi va fi pilotat în 2012 de Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean.

În avanpremiera evenimentului, echipa a publicat şi un teaser pentru noul monopost:

Via | Lotus

Comentarii (3)

  • super
    super teaser, fie ca este real sau facut pe pc este super. abea astept noul sezon.
    4 0
  • ciuruitu
    bun spirit
    beton teaser!!!!
    4 0
  • Inca un indiciu ca...
    ... Formula 1 nu e pentru manelisti!
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru