Numarul de motoare utilizate de piloti pana in prezent

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.10.2009
Automarket va prezinta situatia numarului de motoare utilizate de fiecare pilot dupa primele 14 curse ale sezonului 2009.

Regulamentul tehnic prevede ca fiecare pilot poate utiliza un numar de cel mult opt motoare in acest sezon, fiecare unitate suplimentara fiind echivalenta cu o penalizare de 10 pozitii pe grila de start.

Pe masura ce ne apropiem de finalul sezonului, aceasta problema tinde sa devina critica pentru cei mai multi piloti, iar gestionarea optima a motoarelor este cruciala.

Nick Heidfeld a utilizat deja 9 motoare, insa penalizarea de 10 pozitii pe grila de start nu a avut efect, ca urmare a faptului ca pilotul echipei BMW-Sauber a plecat din pitlane in Marele Premiu al statului Singapore. Sebastian Vettel si Robert Kubica sunt de asemenea intr-o situatie delicata, intrucat amandoi au utilizat deja toate motoarele disponibile.

Iata cum se prezinta situatia completa, cu mentiunea ca o parte dintre motoarele deja utilizate pot fi folosite in continuare in cursele ramase, in functie de decizia fiecarei echipe legate de fiabilitatea si performantele acestora.

 Pilot  Echipa  Motoare*
 Hamilton  McLaren  7
 Kovalainen  McLaren  7
 Fisichella  Ferrari  7
 Raikkonen  Ferrari  7
 Kubica  BMW-Sauber  8
 Heidfeld  BMW-sauber  9
 Alonso  Renault  6
 Grosjean  Renault  6
 Trulli  Toyota  7
 Glock  Toyota  7
 Alguersuari  Toro Rosso  6
 Buemi  Toro Rosso  6
 Webber  Red Bull  7
 Vettel  Red Bull  8
 Rosberg  Williams  7
 Nakajima  Williams  7
 Sutil  Force India  7
 Liuzzi  Force India  7
 Button  Brawn GP  7
 Barrichello  Brawn GP  7

 

* Numarul de motoare utilizate de piloti pe parcursul sezonului 2009.

Via | Formula1.com

Taguri: motor

Comentarii (1)

  • fiabil
    sa aiba renault si toro roso cele mai fiabile si de anduranta motoare? parca erau cele germane si japoneze cele mai tari......................
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru