Șeful Dacia: Motorul noului Jogger hibrid va fi produs la Mioveni

de Alexandru Monenciu
Marti, 18.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului companiei Dacia, motorul care va echipa noul Jogger hibrid va fi produs în România, la Uzina Mecanică Dacia de la Mioveni. Din câte se pare, fabrica de la noi din țară va produce integral primul model hibrid al mărcii.

Salonul Auto de la Paris se află în plină desfășurare. Toți fanii Dacia așteaptă informații noi despre Jogger hibrid, primul model de acest fel al mărcii, dar acestea întârzie să apară.

Într-un interviu recent, acordat celor de la Profit.ro, șeful Dacia a vorbit puțin despre noul Jogger hibrid. Așadar, până la urmă acesta va fi produs integral în România, la Uzina Mecanică Dacia de la Mioveni. Inclusiv sistemul de propulsie hibrid.

"Primul motor hibrid va fi produs la Uzina Dacia din Pitești peste câteva luni. Luni (n.r. ieri) vom anunța modelul Jogger Hybrid, iar motorul acestuia va fi asamblat la Pitești," a declarat Denis le Vot pentru publicația amintită mai sus.

Ansamblul E-Tech integrează un motor pe benzină și două unități electrice, care vor dezvolta împreună 140 de cai putere.

Până acum știm că lista de comenzi pentru noua Dacia Jogger hibrid va fi deschisă la începutul anului viitor. Primele exemplare vor fi livrate în primăvara lui 2023.

via Profit.ro

Comentarii (1)

  • @ sefu

    Model break cu garda joasa gen Logan sedan nu aveti la vanzare?

    Dar motor otto cu 4 cilindri?

    Dar motor diesel cu cuplu generos pt tractat remorci cu stupi, materiale de constructii si muncitorii de la firma?! Ca ma gandesc ca la asta se preteaza de minune un break...
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru