Ford patentează un motor turbo alimentat cu hidrogen

de Alexandru Monenciu
Luni, 28.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor documente obținute de presă, constructorul american de automobile a patentat un motor turbo, cu injecție directă, alimentat cu hidrogen.

Toyota este unul dintre producătorii interesați de sistemele de propulsie alimentate cu hidrogen. Chiar în urmă cu câteva zile, japonezii au anunțat că, în 2022, vor participa la toate etapele din Super Taiku Series cu o Corolla și un GR 86 care folosesc acest tip de combustibil alternativ.

Și Ford pare că vrea o bucățică din această "placintă". Potrivit presei de peste Ocean, constructorul din Dearborn a patentat deja un motor turbo, cu injecție directă, alimentat cu hidrogen.

Americanii nu au dezvoltat motorul propriu zis, ci mai degrabă au demonstrat cum plănuiesc să amestece aerul și combustibilul la momentul potrivit pentru o eficiență maximă.

Motivul este simplu: dacă motorul nu primește amestecul corect, combustibilul detonează prea repede și asta poate conduce la o pierdere de putere sau chiar la avarii.

Pe scurt, designul celor de la Ford controlează aerul și combustibilul (hidrogenul) în mod separat, folosind injecția directă pentru acesta din urmă și un EGR, sau cu alte cuvinte o supapă de recirculare a gazelor de evacuare, variabil pentru primul.

Sistemul crește debitul EGR-ului atunci când este necesar un cuplu mai mare, reducând astfel temperatura de ardere și exploziile premature, și îl scade atunci când este nevoie de un cuplu mai mic.

În acest fel se obține un consum redus de combustibil.

via Muscle Cars and Trucks

Comentarii (5)

  • Flu flu
    Bă frate, ăștia cheltuie banii aiurea. Mai bine baterii și prize tăticu'!
    Not.
    7 13
  • Sper să apară cât mai multe soluții de combustibil alternativ și ecologic, numai opriți nebunia asta cu bateriile alea mari și grele unde pierzi vremea la încărcat, unde iarna pierzi și 30% din autonomie, iar dacă ninge și e ger chiar mai rău, unde se folosesc metale rare din țări unde extracția pune mari probleme de etică și moralitate.
    17 5
  • Bine asa, dar pe cele actuale cand au de gand sa le repare si sa nu ne mai vanda rebuturi, ca am umplut serviceurile cu ele ????
    9 8
  • no, tot V8 ?
    2 1
  • Albero
    La cat comtamineaza priducerea de litiu si a bateriilor numai un incult ar spune asta iar de prêt electricitate nici nu mai vorbim
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru