Obiectivul Ferrari: Un monopost la fel de puternic ca cele ale rivalilor

de Daniel Popescu
Vineri, 01.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari rămâne precaută în privinţa rezultatelor pe care vrea să le obţină în acest an şi afirma că principalul obiectiv este să aibă un monopost la fel de competitiv ca cele ale rivalilor.

Ferrari a lansat vineri noul monopost pentru sezonul 2013, care cu excepţia panoului frontal dintre saşiu şi nas nu aduce schimbări majore din punct de vedere al designului.

Chiar dacă preşedintele Luca di Montezemolo a admis că Ferrari trebuie să fie competitivă de la începutul sezonului, şeful Stefano Domenicali este mult mai ponderat în declaraţii şi afirmă că obiectivul principal este de a furniza un monopost la fel de competitiv ca cel al rivalilor de la Red Bull Racing şi McLaren.

"Principalul obiectiv este să le oferim lui Fernando Alonso şi Felipe Massa un monopost competitiv. Nu cred că ne putem aştepta la un monopost mult mai rapid decât al celorlalţi, asta ar fi fantastic. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să avem un monopost egal cu al competitorilor", a declarat italianul la lansarea noului monopost.

Urmareste Automarket
Domenicali a vorbit şi despre decizia de a monta un panou între şasiu şi nas, pentru a ascunde efectul inestetic al părţii frontale.
El a admis însă că principalul motiv al schimbării a fost identificarea unui spor de performanţă permis de noua implementare.

"Am vrut să mergem în această direcţie pentru ca întregul proiect presupune îmbunătăţirea performanţei în acea zonă. Şi este şi mai frumos!", a precizat el.

Comentarii (6)

  • Formula 1 - Ferrari stays realistic on goals for F138
    Ferrari believes the priority for its 2013 car must be to match its rivals at the front of the field, rather than surpass them. - autosport.com
    9 12
  • La fel de competitiv cu al rivalilor ar insemna ambele titluri pentru Ferrari. Asa sa fie oare ?
    Ar fi frumos, ar merita dupa atatea investitii si munca fara rezultate semnificative. Succes baieti !
    13 6
  • corect spus, nu se pot astepta la minuni peste noapte, nici nu se arunca la declaratii hazardate sau spuse de sus...ramane de vazut, campionatul e lung, anul trecut au inceput dezastruos, si au revenit pe parcurs, au recuperat destul, vedem anul acesta.. mclaren sunt puternici, la fel red bull, toti vor sa castige..
    7 2
  • ferrari nu se ridica si nu devin mai puternici prin criticarea adversarilor..
    10 3
  • la ce ora este lansarea monopostului sauber?
    0 2
  • mirel_f1
    mi se pare ciudat monopostul ferrari f 138 partea din fafa nasul masini si eleronul practic cum e prins,poate a gasit ferrari un mod de arezolva partea aerodinamica a masini sper sa aiba rezultate de data aceeasta masin a sa nu mai fie un esec succes
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru