OFICIAL: Bob Bell va fi noul director tehnic al echipei Mercedes GP

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.02.2011
Mercedes GP a anunţat vineri că Bob Bell va prelua funcţia de director tehnic al echipei începând din luna aprilie.

Mercedes GP îşi întăreşte departamentul tehnic în perspectiva sezonului 2011 al Formulei 1 cu unul dintre cei mai reputaţi ingineri din competiţie.

Veteranul Bob Bell, care a jucat un rol important în ascensiunea echipei Renault în Formula 1 la jumătatea deceniului trecut, va prelua funcţia de director tehnic al echipei Mercedes GP începând din 1 aprilie, potrivit unui comunicat de presă al germanilor.

"Numirea lui Bob Bell este un pas esenţial în întărirea excelentei noastre echipe tehnice şi suntem încântaţi că l-am recrutat pe unul dintre cei mai experimentaţi ingineri din sport", a declarat Ross Brawn, şeful Mercedes GP.

La rândul său, Bell şi-a exprimat satisfacţia de a lucra pentru una dintre echipele de top ale Formulei 1. "Este un privilegiu să fac parte dintr-o organizaţie atât de puternică şi determinată", a precizat britanicul.

Bell a lucrat pentru Renault timp de 10 ani în diverse roluri începând din sezonul 2001 şi a contribuit la titlurile mondiale câştigate de Fernando Alonso în 2005 şi 2006, înainte de a deveni şeful echipei în 2009 după ce Flavio Briatore şi Pat Symonds au părăsit echipa în lumina scandalului Crashgate.

Ulterior, el a preluat funcţia de director executiv, însă a părăsit Renault în luna octombrie a anului trecut după ce şeful Eric Boullier a preluat atribuţiile sale. Înainte de a colabora cu Renault, Bell a mai lucrat pentru McLaren, Benetton şi Jordan.

Via | Mercedes GP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru