OFICIAL: Bourdais a fost concediat de la Toro Rosso!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.07.2009
Scuderia Toro Rosso a anuntat oficial ca renunta la serviciile lui Sebastien Bourdais incepand de la Marele Premiu al Ungariei.

Toro Rosso a pus capat in dimineata zilei de joi tuturor speculatiilor referitoare la viitorul lui Sebastien Bourdais in cadrul echipei.

Prin intermediul unui comunicat oficial de presa, Franz Tost, seful echipei cu sediul la Faneza, a anuntat Bourdais a fost concediat de Toro Rosso ca urmare a rezultatelor modeste inregistrate in acest sezon competitional.

"In cel de-al doilea sezon al lui Sebastien Bourdais la echipa noastra, asteptarile noastre nu au fost indeplinite si, prin urmare, am decis sa il inlocuim incepand de la urmatoarea etapa a Formulei 1, si anume Marele Premiu al Ungariei", a declarat Tost.

Austriacul a anuntat totodata ca un anunt oficial referitor la pilotul care il va inlocui pe Bourdais va fi facut cu putin timp inainte de antrenamentele libere de la Hungaroring, care vor avea loc pe 24 iulie. Cu toate acestea, in mod aproape sigur inlocuitorul lui Bourdais va fi Jaime Alguersuari, actualul pilot de rezerva al celor doua echipe Red Bull.

SCURTA CARIERA A LUI BOURDAIS IN FORMULA 1

Nascut pe 28 februarie 1979 la Le Mans, Sebastien Bourdais a debutat in Formula 1 in sezonul 2008 pentru Scuderia Toro Rosso.

Desi avea in palmares patru titluri de campion in competitia Champ Car din Statele Unite, francezul a avut parte de un sezon de debut dificil, obtinand doar 4 puncte in cele 18 curse, in conditiile in care coechipierul sau din acea perioada, Sebastian Vettel, si-a trecut in cont 35 de puncte, printre care si o victorie de senzatie la Monza.

Cu toate acestea, Toro Rosso a decis sa il pastreze pe Bourdais si in sezonul 2009 in detrimentul lui Takuma Sato, considerand ca acesta isi va imbunatati rezultatele. Bourdais a obtinut insa doar doua puncte in prima jumatate a acestui sezon, fiind in dese randuri depasit de coechipierul sau, Sebastien Buemi, debutant absolut in Formula 1. De altfel, in cele noua curse din acest an, Buemi a obtinut o pozitie mai buna pe grila de start in 7 Mari Premii.

In cele 27 de Mari Premii in care a concurat in Formula 1, Bourdais a obtinut in total doar 6 puncte, cea mai buna clasare a sa fiind locul 7, obtinut in doua ocazii in sezonul precedent, la Marele Premiu al Australiei si Marele Premiu al Belgiei.

De asemenea, cea mai buna clasare pe grila de start a fost un loc 4 obtinut in calificarile pentru Marele Premiu al Italiei din 2008.

Sebastien Bourdais a devenit astfel primul pilot care isi pierde functia in acest sezon competitional, lasand totodata Franta fara niciun niciun reprezentant pe grila de start.

Via | Toro Rosso

Comentarii (7)

  • @admin
    Va rog sa imi spuneti unde se incadreaza in grila aceasta stire pentru care ati dat - 20 puncte atat pentru echipa cat si pentru pilot. Eu nu am gasit. Ce vina are echipa ca pilotul nu isi face treaba? Multumesc!
    0 0
  • Am gasit
    Da, am gasit. Este in grila. OK!
    0 0
  • @crismar56
    Stirea se incadreaza la capitolul Transferuri oficializate, Pilot titular concediat de echipa.
    0 0
  • Si cum se va puncat bourdais in continuare?
    Sau se schimba cand pilotul de teste e anuntat k titular, oficial?
    0 0
  • concedierea
    Vina lui Toro Rosso ca au intarziat cu 6 luni decizia !
    0 0
  • Dani, oups ....
    Nu ca ar avea vreo importanta din punct de vedere al stirii, dar ..."Italianul a anuntat totodata ca un anunt oficial ..." Tost e austriac :). Iar echipa, desi are sediul in Faenza, e tot o echipa austriaca. Patronata de un sponsor tot austriac. Cu patron austriac :)
    0 0
  • Alti piloti stau mai bine?
    M-am uitat pe linia de clasament. Marele Kub, de la si mai marele constructor BMW, are tot 2 puncte si nu se simte. Nu stiu ce salariu are, dar dupa gura pe care-o are nu cred ca primeste mai putin ca Bur. Este evident ca nu este vorba numai despre rezultate, ci de promovarea lui Alg.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru