OFICIAL: Cursa de F1 din Abu Dhabi se va incheia in nocturna

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.08.2009
Ultima cursa a sezonului de Formula 1 va incepe inainte de apusul soarelui si se va incheia pe parcursul noptii la lumina reflectoarelor.

Cursa inaugurala de la Abu Dhabi programata pentru 1 noiembrie va intra in istoria competitiei, urmand sa fie primul Mare Premiu de Formula 1 care incepe ziua si se incheie dupa lasarea intunericului, la lumina instalatiei de nocturna.

Decizia a fost luata vineri seara de sefii Formulei 1 impreuna cu organizatorii cursei de la Abu Dhabi, intentia acestora din urma fiind de a gazdui un eveniment cu adevarat special care sa marcheze o premiera si, totodata, un final de sezon care sa ramana in amintirea fanilor.

Marele Premiu din Abu Dhabi va incepe la ora locala 17:00 (ora 15:00 in Romania), iar soarele va apune la ora locala 17:43. Astfel, lumina naturala va fi suficient de puternica in primele minute ale cursei, insa noaptea isi va face treptat aparitia pe masura parcurgerii celor 55 tururi programate. Instalatia de nocturna a circuitului va fi aprinsa inca de la startul cursei, pentru ca tranzitia de la lumina naturala la lumina artificiala sa fie cat mai usoara pentru piloti.

Tot la ora locala 17:00 vor incepe si calificarile de sambata, in timp ce ultima sesiune de antrenamente va avea loc la ora locala 14:00 (ora 12:00 in Romania).

Programul final pentru cele doua sesiuni de antrenamente libere de vineri nu a fost inca definitivat, in prezent acestea fiind programate la orele locale 13:00 si 17:00.

Potrivit informatiilor furnizate de organizatori, puterea instalatiei de nocturna de pe circuit este echivalenta cu cea oferita de 130 de terenuri de fotbal.

Inovatia adusa de Marele Premiu din Abu Dhabi vine la numai un an dupa ce Singapore a gazduit in septembrie 2008 prima cursa din istoria Formulei 1 pe timp de noapte, aceasta desfasurandu-se insa integral la lumina reflectoarelor. Si alte competitii din lumea sporturilor cu motor au imbratisat aceasta idee, Campionatul Mondial de Motociclism gazduind in 2008 in Qatar prima cursa de MotoGP in nocturna.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • EAU
    obisnuiti cu risipa arabii astia... ce sa le faci ? :)) dar uite aici stire de senzatie: "emirul Al Nahyan cesioneaza rezervele de petrol pe 10 ani pentru a-si achita o factura la lumina". huh, ce ziceti? ...hai ca ma pricep la sf-uri ! :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru