Ferrari a vândut mai multe mașini hibride decât cu motoare termice în al treilea trimestru

de Tiberiu Safta
Vineri, 03.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celui mai nou bilanț de vânzări al mărcii de la Maranello, Ferrari a vândut mai multe mașini cu motoare hibride decât cu motoare tradiționale în al treilea trimestru. Cele mai vândute modele au fost 296 GTB și SF90 Stradale.

Epoca electrificării este în ascensiune și la Ferrari. Pentru prima dată în istoria companiei, Calul Cabrat a vândut mai multe mașini hibride decât cu motoare convenționale, în al treilea trimestru din 2023. Astfel, mașinile cu motoare hibride au reprezentat 51.3% din vânzările totale ale mărcii italiene în perioada iulie-septembrie, în timp ce restul de 48.7% din vânzări au fost reprezentate de mașini cu motoare convenționale.

În total, Ferrari a vândut 3459 de mașini în această perioadă. Asta înseamnă un plus de 271 de mașini față de aceeași perioadă din 2022. Cel mai vândut model al mărcii a fost 296 GTB, propulsat de un motor V6 hibrid. De asemenea, au fost vândute și mai multe exemplare ale lui SF90 Stradale, un alt model hibrid.

Gama Ferrari cuprinde, în prezent, 4 modele hibride și 9 modele cu motoare convenționale.

via Ferrari

Comentarii (5)

  • adevarul doare
    cine ghiceste ce vor cumpara clientii cand oferta va include si pur electric?
    9 18
  • mama clovnilor e mereu gravida
    Ce-si mai dau cu parerea unii care nu vor calca in viata lor intr-un Ferrari nici macar ca sa faca curatenie, cu toate ca ei sunt experti in aspiratoare.
    :)))
    16 7
  • Trilulilu
    Normal să se întâmple așa când nu ai altă variantă.
    Exemplul este exact ca în cazul diesel.
    5 1
  • delfinul.cu.3.icre
    deci recunosti ca electric e mai fun! ai o icra de la mine!
    2 5
  • Tu ai așa zvâcniri de geniu din când in când… atunci când îți “urlă” un V6 in spate, te doare undeva ca mai primești “un șut in fund” de la un motor electric… deci da, bănuiesc că-i mai fun, și pentru a nu te umezii inutil, nu înseamnă ca un BEV este la fel de fun. De aceea cei de la Rimac trebuie să conducă ca dobitocii cu spatele 270 de km, ca altfel uita lumea ca există… un fel de fenomen Becali ;)
    Ține-ți “icra” ca-i expirată si pute ca de altfel tot ce spui. ;)
    Dacă nu ai fi prostul proștilor ți-ai fi dat seama că în acest fel Ferrari trece ca și automobil “verde” si nu plătește nici taxe de parcare in unele locuri unde primari sunt la fel de dobitoci ca tine, sau cel puțin pe aproape. Tare ar fi să primească si subvenție la achiziție, nu? Niște amărâți cei care își iau Ferrari, musai trebuie ajutați ca-s scumpe al naibi Dle.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru