OFICIAL: Cursa de F1 din Bahrain a fost amânată, sezonul începe în 27 martie!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.02.2011
Marele Premiu al Bahrainului a fost amânat oficial, însă este incert dacă va fi reprogramat la finalul anului. Sezonul 2011 al F1 va începe în 27 martie în Australia.

Organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain au pus capăt luni tuturor speculaţiilor privind desfăşurarea cursei programată în perioada 11-13 martie, în urma numeroase conflicte de stradă dintre protestatarii care solicită reforme politice şi forţele de ordine.

Organizatorii au confirmat în mod oficial anularea Marelui Premiu al statului Bahrain ca prima cursă a sezonului 2011 al Formulei 1, însă până în prezent nu există informaţii clare privind posibila reprogramare a evenimentului.

"Am simţit că este important pentru ţară să ne concentrăm pe problemele de interes naţional. Prioritatea Bahrainului este să depăşească tragedia şi să redescopere structura care împinge această ţară înainte pentru a reaminti din nou lumii de ce este capabil Bahrainul ca ţară unită", a precizat Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifa, prinţul Bahrainului, într-un comunicat de presă.

În urma acestei decizii, sezonul 2011 al Formulei 1 va începe în 27 martie cu Marele Premiu al Australiei.

Marele Premiu al statului Bahrain ar putea fi reprogramat în luna noiembrie intre cursele din Abu Dhabi şi Brazilia, ceea ce ar putea determina decalarea finalului de sezon pentru începutul lunii decembrie.

Întrucât cursa din Bahrain este anulată, testele programate în această tară în perioada 3-6 martie vor fi de asemenea anulate. In schimb, echipele vor efectua o noua sesiune de teste pe circuitul de la Barcelona in perioada 8-11 martie.

Comentarii (22)

  • mda
    Era oarecum previzibil.
    Poate pana in noiembrie se mai calmeaza spiritele.
    10 1
  • da asa e cel mai bine poate se calmeaza arabi pana atunci
    9 3
  • mmmda...
    ...clar ca e o decizie sanatoasa, da' asta mai inseamna si multe alte zile de asteptare ptr noi pana la primul START! :o(
    16 1
  • ?
    si astia nu puteau sa protesteze dupa 14 martie atata graba
    15 4
  • salutare
    hai mai isa,aia se omoara pe strazi pe acolo si tie iti arde de F1?
    9 6
  • cine va profita ?
    sunt curios va profita cel mai mult de cele 2 saptamani suplimentare in care se poate lucra in liniste in tunelul de vant .... mclaren cu siguranta se lauda singuri pt ideea cu lansarea tarzie ..... kubica , in cazul in care se va intoarce sezonul asta, va fi pierdut cu o cursa mai putin si sper ca mercedes sa termina odata testele de fiabilitate si sa faca ceva si in privinta performantei :D
    10 1
  • Sabina
    :(
    SIngurul an in care F1 incepea de ziua mea si niste arabei s-au gandit sa proetsteze :|. Eh asta e, siguranta pilotilor si a staffului e mult mai importanta decat dorintele unei fete din romania. Bine macar ca ramanem la 20 de curse.
    10 1
  • jovani
    cursa aminata...
    atitea capatine destepte chiar nu puteau inlocui acest stat cu altul?.. au intins-o pin pe 27, dar daca se incepe si acolo ceva, pina nu demult au suferit de inundatii, rafale puternice (Australia)...ce vor amina iar pe la vara sau cum socot ei?!..
    4 1
  • Bahrain GP
    Asta e cea mai inteleapta decizie. Nici nu se putea intampla altfel. Ce se intampla cu F1 Champ? Startul nostru ramane stabilit pe data de 28 februarie?
    4 0
  • unii mor de grija zilei de maine iar altii mor de grija unei curse auto
    5 7
  • ma scapati ?
    astia de mor de grija tuturor de pe pamant, mai scapati-ne de atata lamentatie... e un eveniment , istoria da decide cat de buna si altele...la noi in 89 ai impresia ca se uita cineva altfel decat ca la un spectacol sau ca la un alt buletin de stiri ?....aici e site de sport, ne place F1 si vrem s-o vedem cat mai repede.... deci lasati-ne cu grija atot-cuprinzatoare... ar trebui eu sa imi fac griji pt ei ?? cu ce ii ajut in felul asta ?
    8 4
  • Daca se mai bat aia o sa se incheie sezonul de Craciun!DAr cpnform proverbului:''Interesul poarta fesul!"Sa tina pe circuite din Europa ca asa s-a imbogatit!Nu s-a imbogatit la Bahrain!Din partea mea poate sa o scoata de tot din calendar si sa puna un circuit din Europa!
    10 0
  • tech_nick
    A fost previzibil...
    ...si totusi mi-e greu sa cred ca nu ar fi putut din timp pregati o "rocada"; lumea araba fierbe de ceva vreme si s-ar fi putut anticipa! La nivelul staff-ului F1 nu cred ca n-au fost minime informatii, doar se "invart" la un anumit nivel al elitelor! Cu stoicism, mai asteptam-chiar ne vom fi desprimavarat cu totul! Pe cand din nou fericita ocazie de a coincide cu o zi aniversara?... Doar ca atunci (cand va fi sa fie), sa fie c oincidenta fericita!!! iar acum, in devans pentru @Sabina: aniversare fericita si la multi ani cu impliniri si fericire!! (Asa, sa fim siguri ca nu uitam).Cat despre echipe si piloti: sa nu-si piarda rabdarea, sa se mentina in forma; timp suficient pentru a mai compila cate ceva la monoposturi! Cu putin noroc, Kubica va privi din fotoliu - insanatosire grabnica si sa-l chibitzeze pe Heidfeld! (de ce nu si Sauber). S-auzim numai de bine, iar arabilor succes cauzei pentru care, nu degeaba protesteaza. Pace buna!!!
    8 0
  • Sezonul va incepe traditional in Australia! :D
    15 0
  • @ ionutz
    poti sa zburzi
    pasiunea fata de un sport, prietene, nu elimina putina intelegere a ceea ce se intampla in jurul tau. Nu am cerut compasiune, dar masteptam ca macar un coment sa spuna: Ar fi ridicol sa mergi cu circu intr-o tara unde se varsa sange

    in alta ordine de idei, patosul cu care te exprimi denota cel putin ignoranta. Nu am chef sa intru intr-o polemica al carui subiect te depaseste

    PS. daca r fi dupa mine as anula TOATE cursele astea "exotice" aparute doar pentru ca niste nesatui de bani.
    5 5
  • nu comenta anonim
    in primul rand, nu comenta anonim ca nu mai exista Securitatea ... 2. nu iti mai aroga cine stie ce cunostinte de geopolitica si nu fa aprecieri nu privire la nivelul meu de cunostinte cu privire la acest subiect...tocmai pt ca cunosc f bine aceasta realitate nu ma intereseaza sa se discute despre ea aici ...daca nu mai poti de echilibrul discutiilor de pe acest forum, de ce n-ai scris chiar tu acel comentariu si sa te culci linistit(a)...intra pe si site-ul CNN si da-ti cu parerea
    3 0
  • ionut
    daca mai astepti vreo replica . . . asteapt-o

    PS nu pricep totusi de ce ai postat aici odata ce nu ai discutat nimic la subiect?

    intrebarea e retorica evident, eventualul repondend se uita la CNN ca la poarta noua
    1 3
  • anonim
    ionut!
    @ ionutz
    la 21.02.2011 (23:07)= gelu garantat
    0 0
  • anulat sau amanat?
    Automarket,

    Nu sunt sinonime .
    1 0
  • copilul american catre tatal lui: " tati, de ce in StarTrek nu sunt arabi ? "
    tatal : " pentru ca actiunea se desfasoara in viitor "

    ... greu cu tarile arabe si sistemul lor de guvernare . . . . si greu vad zona "stabila" in urmatorii ani
    7 0
  • welcome
    @unckle-Klingonienii ai cui urmasi crezi tu ca sunt:)..

    Foarte bine ca nu s-a fortat deschiderea sezonului in Bahrain, formula 1 ar fi avut mult de pierdut. In asemenea situatii e bine sa stai deoparte. In Australia e liniste si pace iar fanii F1 sunt la ei acasa.Asa ca, welcome to Australia!
    10 0
  • o scurta prelungita pauza :)
    e mai bine asa. oricum nu va lipsi spectacolul chiar daca sezonul va incepe cu MP al Australiei.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru