OFICIAL: Bahrain renunţă la cursa de F1 din 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.06.2011
Organizatorii Marelui Premiu al Bahrainului au confirmat că renunţă la intenţiile de a găzdui o cursă de Formula 1 în 2011, după ce echipele au refuzat reprogramarea etapei în 30 octombrie.

Controversele pe tema reprogramării Marelui Premiu al statului Bahrain au luat sfârşit în mod oficial, după ce organizatorii au admis că sunt în imposibilitatea de a găzdui Formula 1 fără acceptul echipelor.

Cursa ar fi trebuit să deschidă sezonului 2011 al Formulei 1 în luna martie, însă a fost reprogramată pentru 30 octombrie în locul etapei din India, conform deciziei Consiliului Mondial al FIA din urmă cu o săptămână. Echipele au refuzat însă să accepte schimbarea calendarului din motive logistice, fapt ce a determinat organizatorii să renunţe la orice plan pentru a găzdui o cursă de Formula 1 în acest sezon.

"Chiar dacă Bahrain ar fi fost încântată să vadă progresele Marelui Premiu în 30 octombrie, [...] ni s-a spus clar că această programare nu poate avea loc şi respectăm deplin această decizie. Vrem ca rolul nostru în Formula 1 să fie în continuare la fel de pozitiv şi constructiv ca întotdeauna şi, prin urmare, în interesul sportului, nu vom urmări reprogramarea unei curse în acest sezon", a declarat Zayed Alzayani, preşedintele circuitului din Bahrain.

Reacţia organizatorilor Marelui Premiu al statului Bahrain vine la numai câteva ore după ce FIA a publicat un comunicat de presă în care îi solicită lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, să renunţe la reprogramarea etapei în 30 octombrie şi să propună o altă formula pentru calendar.

În condiţiile în care FIA are nevoie de acordul scris al echipelor pentru orice modificare a programului din acest sezon, calendarul sezonului 2011 va rămâne identic cu cel stabilit iniţial: India va găzdui prima sa cursă de Formula 1 în 30 octombrie, iar sezonul se va încheia în 27 noiembrie cu Marele Premiu al Braziliei.

Bahrain urmează să revină în calendar în sezonul 2012, când va găzdui prima cursă a anului.

Via | BBC Sport | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru