OFICIAL: Echipele propun schimbarea sistemului de punctare!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.12.2009
Formula 1 este la un pas de o modificare radicala a sistemului de punctare, prin care castigatorul cursei va fi recompensat cu 25 puncte.

Echipele din Formula 1 au propus in unanimitate schimbarea sistemului de punctare a curselor incepand din sezonul 2010, ca urmare a expansiunii grilei de start de la 10 la 13 echipe.

Modificarile au un caracter radical, intrucat echipele au propus ca invingatorul unei curse sa castige nu mai putin de 25 de puncte, fata de cele 10 pe care le primeste in prezent. De asemenea, ocupantul locul 2 ar urma sa primeasca 20 de puncte, in timp ce locul 3 va fi recompensat cu 15 puncte. Pilotul care termina o cursa pe locul 4 ar urma sa primeasca 10 puncte, in timp ce locurile 5-10 vor castiga puncte dupa sistemul 8-6-5-3-2-1.

Sistemul propus este asemanator cu cel din MotoGP, cu exceptia faptului ca in Campionatul Mondial de Motociclism sunt recompensati primii 15 piloti.

Pentru ca noul sistem propus de echipe sa fie introdus incepand din sezonul 2010, acesta trebuie aprobat de Consiliul Mondial al FIA, care va lua o decizie in acest sens vineri dimineata. Se anticipeaza ca noul sistem va fi implementat chiar de anul viitor, intrucat Jean Todt, noul presedinte al FIA, a admis recent ca este determinat sa asculte opiniile team-urilor care activeaza in competitie.

De asemenea, FIA a confirmat ca echipele au propus si alte modificari ale regulamentului tehni si sportiv, acestea urmand sa fie discutate de Consiliul Modnial al FIA.

Ramaneti alaturi de Automarket.ro pentru a afla modificarile de regulament care vor intra in vigoare incepand din sezonul 2010 al Formulei 1.

Via | FIA

Taguri: FIA, regulament, sistem

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru