OFICIAL: FIA ar putea amâna introducerea motoarelor tubo de 1.6 litri

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.06.2011
FIA a confirmat vineri intenţia de a introduce motoare turbo de 1.6 litri în Formula 1 din 2013, însă îşi rezervă dreptul de a amâna schimbarea regulamentului.

Consiliul Mondial al FIA a anunţat vineri ca a aprobat regulamentul tehnic pentru sezonul 2013 al Formulei 1, care prevede introducerea motoarelor turbo în patru cilindri de 1.6 litri.

Unităţile vor fi limitate la 12.000 de rotaţii pe minut şi vor include sistemul KERS, în timp ce aerodinamica se va baza în principal pe regulamentul actual. Singurele modificări radicale vizează reducerea consumului de carburant cu 35% şi limitarea prin regulament a înălţimii nasului monopostului, cu scopul de a reduce pericolul unor accidente majore precum cele suferite la Monaco de Nico Rosberg şi Sergio Perez.

De asemenea, FIA intenţionează să impună limitări pentru transmisii şi numărul de cutii de viteze pe care un pilot le poate utiliza pe parcursul unui sezon, scopul final fiind o nouă reducere a costurilor. Nu în ultimul rând, masa minimă admisă a monoposturilor va fi de cel puţin 660 de kg.

Anterior, Ferrari, Mercedes şi Cosworth, trei dintre cei patru constructori prezenţi în Formula 1, au anunţat că nu sunt de acord cu trecerea la motoare turbo din motive de costuri, iar FIA a dezvăluit vineri că îşi rezervă dreptul de a amâna introducerea noului regulament în 2013.

O decizie finală în privinţa introducerii motoarelor turbo în sezonul 2013 va fi luată cel târziu în 30 iunie.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • baga direct de 1.4
    am citit pe gsp ca din 2013 se trece pe motoare de 1.4 . cea mai trista veste. din 2016 se va trece la curse cicliste ptr ca vor fi mai rapide :))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru