OFICIAL: Fostii piloti de F1 pot deveni comisari de cursa

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.12.2009
Fostii piloti de Formula 1 vor avea posibilitatea de a deveni comisari de cursa la Marile Premii, potrivit unei decizii a forului mondial.

Consiliul Mondial al FIA a decis vineri sa reformeze din nou sistemul comisarilor de cursa de la Marile Premii. Principala noutate consta in crearea unui mic grup permament de comisari de cursa, in cadrul caruia vor fi acceptati si fosti piloti experimentati de Formula 1.

Dintre membrii acestui grup vor fi selectati patru comisari de cursa pentru fiecare Mare Premiu de Formula 1, alaturi de un reprezentat al tarii organizatoare.

Rolul de presedinte fara drept de vot, care a fost detinut in ultimii ani de Alan Donnelly, a fost eliminat din structura comisarilor de cursa, intrucat acestia isi vor alege singuri propriul presedinte la fiecare Mare Premiu in parte. La fel ca si in prezent, comisarii de cursa vor putea analiza probe video si audio pentru a lua deciziile adecvate in timpul curselor intr-un interval de timp cat mai scazut.

Comisarii de cursa au fost acuzati in mai multe randuri pe parcursul ultimilor ani ca au prejudiciat rezultatele unor Mari Premii pe baza unor decizii eronate, in ciuda faptului ca au avut la dispozitie numeroase probe video.

Principalul repros a fost acela ca nu au experienta de pilotaj, motiv pentru care aducerea in prim-plan a unor fosti piloti de Formula 1 poate imbunatati procesul decizional.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • excelent
    ma bucur sa aud asta...acum o sa fie mai corect...nu pentru fiecare mica gresala a unui pilot acesta sa fie penalizat...cum s-a intamplat in ultima vreme...un pic dak lo atins un pilot pe altu gata...penalty...o sa creasca spectacolul cu 50%...parerea mea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru