OFICIAL: Grosjean şi-a prelungit contractul cu Lotus pentru 2013

de Daniel Popescu
Marti, 18.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat oficial luni seară că i-a prelungit contractul lui Romain Grosjean pentru sezonul 2013. Obiectivul echipei pentru anul viitor este să termine cu regularitate pe podium.

Esential 96 de puncte a obtinut Grosjean in sezonul 2012 al Formulei 1
Lotus a confirmat luni seară aşteptările presei internaţionale cu privire la numele coechipierului lui Kimi Raikkonen pentru sezonul următor.

Chiar dacă săptămâna trecută oficialii echipei britanice nu reuşiseră să ajungă la o decizie finală, situaţia s-a clarificat în prima zi a săptămânii, iar Romain Grosjean şi-a prelungit contractul cu Lotus pentru 2013.

Francezul a terminat sezonul precedent pe locul opt în clasamentul constructorilor cu 96 de puncte şi a urcat pe podium în Bahrain şi Ungaria, însă a fost implicat şi în numeroase incidente, cel mai important fiind cel din startul cursei de la Spa-Francorchamps, în urma căruia a fost suspendat în Marele Premiu al Italiei. Pilotul afirmă însă că a învăţat din greşeli şi promite o îmbunătăţire a performanţelor în 2013.

Am învăţat multe în primul meu sezon complet în Formula 1, iar obiectivul meu este să obţin performante mai bune şi mai consecvente.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
"Pentru mine este fantastic să continui cu Lotus în 2013.
Este superb să am sprijinul tuturor celor de la Enstone şi aştept să le răsplătesc încrederea. Am învăţat multe în primul meu sezon complet în Formula 1, iar obiectivul meu este să obţin performante mai bune şi mai consecvente pe circuit anul viitor. Se întâmplă lucruri interesante în spatele scenei de la Enstone şi sunt foarte entuziasmat de viitorul E21"
, a declarat el.

Lotus a obţinut o victorie în acest an în Abu Dhabi prin Kimi Raikkonen, însă şeful Eric Boullier prefera să rămână precaut şi afirmă că obiectivul echipei pentru 2013 este să termine cu regularitate pe podium.

"Grosjean este un mare talent şi suntem mulţumiţi că va continua alături de noi pentru al doilea sezon. Cu continuitatea a doi piloţi excepţionali ca Grosjean şi Raikkonen vrem să construim şi să obţinem rezultate mai bune în anul viitor. Am vizitat cu regularitate podiumul în 2012 şi cu siguranţă vrem să continuăm acest trend în 2013", a precizat francezul.

În prezent, Force India, Caterham şi Marussia sunt singurele echipe care nu şi-au anunţat cel de-al doilea pilot pentru 2013.

Via Lotus

Comentarii (9)

  • Sa te tii.........................
    10 2
  • Hm da, aceiasi greseala o face Lotus ca cei de Ferrari.
    2 13
  • Eh, daca a castigat ROC a venit imediat si contractul.
    Sper sa faca o figura frumoasa anul viitor. E un pilot talentat dar foarte inconstant.
    SUCCES Jane !
    12 4
  • Jugarugabi
    Ceilalti piloti trebuie sa isi apere monoposturile inca un an...
    9 6
  • Iar pierde Alonso campionatul .
    5 5
  • nu-i nimic il castiga Vettel
    8 4
  • sper sa se izbeasca in vettel
    6 7
  • Speram sa isi bage mintile-n cap si sa ia starturi mai calme...in rest totusi a aratat ceva talent.
    Asta inseamna vesti proaste pentru multi piloti fara contract. Chillton taman ce a ocupat postul de la Marussia, mai raman libere doar locurile de la Force India si Caterham. Si piloti, tot sa alegi...Kovalainen, Kobayashi, Petrov, Senna, Sutil, BIanchi, hai si d'Ambrosio...ohoho...
    3 0
  • Multi piloti si putine locuri libere. Bernie zice ca nu ar trebui sa fie decit 10 echipe. L-as pune sa aleaga cine ramane pe dinafara !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru