OFICIAL: Gutierrez, promovat ca pilot titular la Sauber în 2013

de Daniel Popescu
Vineri, 23.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber a confirmat vineri că Esteban Gutierrez a semnat un contract pentru echipa sezonul 2013, devenind astfel coechipierul lui Nico Hulkenberg.

Sauber va aborda sezonul 2013 al Formulei 1 cu o linie complet nouă de piloţi, după ce a confirmat vineri la Interlagos semnarea unui contract cu Esteban Gutierrez.

Mexicanul în vârstă de 21 de ani a fost pilotul de rezervă al echipei în ultimii doi ani, iar oficialii Sauber consideră că este pregătit să facă pasul în Formula 1, chiar dacă nu a avut multe oportunităţi de a testa pentru echipa elveţiană în acest interval de timp.

"Gutierrez a făcut deja parte din echipa de mult timp şi i-am urmărit cariera îndeaproape. În 2010 am semnat cu el ca pilot afiliat, iar în 2011 şi 2012 a fost pilotul nostru de rezervă. Este foarte talentat şi este pregătit să facă pasul. Nu avem niciun dubiu, avem o echipă puternică pentru sezonul 2012 cu Hulkenberg şi Gutierrez", a declarat Monisha Kaltenborn, şefa echipei Sauber.

Urmareste Automarket
La rândul său, Gutierrez este entuziasmat de oportunitatea de a debuta în Formula 1 şi crede că a căpătat suficientă experienţă pentru a face acest pas decisiv în carieră.

"După trei ani de muncă cu Sauber mă simt recunoscător pentru toată atenţia pe care am primit-o din partea tuturor celor din echipă, ceea ce mi-a permis să mă dezvolt într-un pilot de Formula 1.

Acum, după ce am experimentat alte competiţii (n.r - GP3 şi GP2) ca introducere la Formula 1, acesta este startul adevăratei provocări de a avea succes în cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor", a precizat el.

În urma promovării lui Gutierrez, Kamui Kobayashi are şanse minime să rămână în Formula 1, mai ales ca opţiunile sale la celelalte echipe sunt limitate.

De asemenea, Sauber a confirmat că Robin Frijns este noul pilot de rezervă al echipei. Olandezul a câştigat în acest an titlul în competiţia Formula Renault 3.5.

Via Sauber

Comentarii (1)

  • Imi pare rau pentru Kobayashi. Sper sa isi gaseasca o alta echipa si sa ramana in F1.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru