OFICIAL: Kimi Raikkonen revine în Formula 1 la Renault!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.11.2011
Fostul campion mondial Kimi Raikkonen va reveni în 2012 în Formula 1 după o absenţă de două sezoane după ce a semnat un contract pe doi ani cu Renault, viitoarea echipă Lotus.

Kimi Raikkonen a fost creditat cu mari şanse să revină în Formula 1 anul viitor la Williams, echipă care îi caută un înlocuitor lui Rubens Barrichello, însă a ajuns pe lista celor de la Renault la scurt timp după ce finalndezul a ratat oportunitatea de a aduce sponsori din Qatar la echipa lui Frank Williams.

Speculaţiile privind un anunţ oficial au început să circule pe internet încă de luni seară, însă Renault a aşteptat până marţi dimineaţă publicarea unui comunicat oficial de presă care să anunţe revenirea în Formula 1 a campionului mondial din sezonul 2007.

Raikkonen a semnat un contract valabil pentru sezoanele 2012 şi 2013 şi, într-o declaraţie mai puţin caracteristică, spune că i-a fost dor de Formula 1.

"Sunt încântat să revin în Formula 1 după o pauză de doi ani şi le mulţumesc celor de la Renault că mi-au oferit această oportunitate. Timpul petrecut în Campionatul Mondial de Raliuri a fost o etapă importantă în cariera mea de pilot, dar nu pot nega faptul că dorul de Formula 1 a devenit recent complesitor.

A fost o alegere uşoară să revin (n.r - în Formula 1) la Renault, întrucât am fost impresionat de ambiţiile echipei. Acum aştept cu nerăbdare să joc un rol important pentru a împinge echipa în fruntea grilei", a declarat finlandezul.

La rândul său, Gerard Lopez, copropietarul echipei Renault, susţine că aducerea lui Raikkonen este doar primul dintr-o serie de anunţuri spectaculoase care vor urma în perioada următoare.

"Decizia lui Kimi de a reveni în Formula 1 alături de noi este primul pas dintr-o serie de anunţuri care ar trebui să ne transforme într-un competitor serios în viitor. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu un campion mondial", a precizat el.

Recrutarea lui Raikkonen vine la numai câteva zile după ce Robert Kubica a anunţat că nu va fi capabil să revină în Formula 1 la începutul sezonului 2012. Finlandezul îl va înlocui astfel de polonez şi, chiar dacă Renault nu a specificat nimic despre coechipierul său, acesta va rămâne cel mai probabil Vitaly Petrov, care are deja contract pentru sezonul 2012.

Raikkonen a debutat în Formula 1 în sezonul 2001 la Sauber şi, după numai un an, a plecat la McLaren, acolo unde a petrecut cinci sezoane.

Succesul avea să vină la Ferrari, echipă pentru care a câştigat titlul mondial în sezonul 2007, iar pe parcursul a 157 de curse a obţinut 18 victorii, 62 de podiumuri şi 16 pole position-uri.

Vă reamintim că Renault va concura începând din sezonul 2012 sub numele de Lotus, în timp ce actuala echipa Lotus îşi va schimba numele în Caterham.

Via | Renault

Comentarii (17)

  • Ivanoff
    Welcome back Kimi!!!!!!!
    Nu pot decat sa ma bucur sa-l revad pe Kimi intr-un monopost de F1 si astept cu mare drag si rezultate pe masura de la el!
    47 1
  • BackonYou
    KR.
    Sunt tare fericit ca Raikkonen revine, mai ales ca vom avea multi campioni mondiali la anul :). Sper sa sparga gheata, oricum va ramane un adevarat ICE MAN :D.
    34 1
  • Buna treaba!
    Foarte bine pentru el, pentru echipa, pentru spectacol. Daca va avea masina buna va face treaba - mai sigur in celalalt sezon. Eu ii tin pumnii, i-am asteptat revenirea. ( Iar asocierea cu Petrov cred ca e benefica ambilor)
    17 1
  • Inca ceva...
    Felicitari, Robert Necsoiu! Il vei vedea live pe Kimi triumfand, doar este "The King of Spa".
    15 5
  • @cucubau
    Si eu ma bucur de revenirea lui kimi,dar totusi cred ca "the king of spa" edte schumi,nu kimi,lucru demonstrat chiar si anul asta cand n-a avut o masina competitiva dar a terminat pe 5 dupa ce a plecat ultimul.numai bine tuturor!
    10 8
  • O veste minunata. Ce echipa ar putea face impreuna cu un Kubica la potential maxim.
    15 0
  • Eric Boulier pregateste-ti frigiderul cu inghetata THE ICEMAN IS BACK!!!
    15 0
  • ce inghetata ?
    cu petrov coleg, vodka e in meniu :D
    15 4
  • welcome
    sincer imi pare bine ca a revenit. bine a facut ca a revenit la renault si nu la williams. sa speram intr-o readaptare rapida. gooooo ICEMAN
    12 0
  • AndreiF1
    6 Campioni din 2012, si 3 cu sanse reale la titlu, nu suna rau de loc.
    9 0
  • ma buur foarte mult sa vin acasa si sa vad stirea asta..sper din tot sufletul k Lotus sa ii dea o masina competitiva..pentru a il revedea pe Kimi in cea mai frumoasa forma
    Welcome Back iceMan! :)
    10 0
  • Raikkonen
    Acum ramane doar sa vedem ce rezultate va avea dupa ce a stat 2 ani pe bara. Sper doar sa aiba la dispozitie un monopost competitiv numai atunci vom putea face diferenta intre SCHUMY la revenirea in F1 si rezultatele lui raikkonen mai ales ca el este mai tanar decat SCHUMY. Asta asa pt. cei care l-au criticat pe Michael ca sa vedeti ca nu se va descurca la fel de onorabil mai ales daca va avea la dispozitie un monopost de pluton
    1 0
  • Campioni cu sanse reale
    AndreiF1, pe cine l-ai scapat ? :)
    1 0
  • @AndreiF1
    La mine ies cel putin patru
    1 0
  • BackonYou
    KR
    http://www.youtube.com/watch?v=pta_0d-csBE
    0 0
  • AndreiF1
    @Cyrus
    Nu am scapat pe nimeni, m-am gandit ca sansele ca ambii coechipieri ai unei echipe (oricare) sa lupte cu sanse reale la titlul sunt mici, i-am inclus doar pe Vettel, Button si Alonso. Dupa primele 3-4 curse, vom avea o idee clasa asupra inceputului de sezon, dar mai este ceva pana acolo :P
    0 0
  • Reveniri
    Sincer eu nu inteleg cei 2 ani de pauza a lui Kimi. In mod cert, e un pilot talentat, care nu cred ca isi avea locul in afara Circului. Sper sa aiba in continuare pofta. Si sa aiba pofta pentru volan, si ca acesti ani de pauza sa ii fi scos din sistem placerea pentru bautura si chefuri. Sunt sigur ca cu concentrare si dedicatie poate obtine rezultate frumoase. Mi-ar placea ca Renault sa fie in 2012 echipa cu revenirile de top. Pe langa Kimi, il astept cu nerabdare pe Robert Kubica. Ar fi o echipa frumoasa.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru