OFICIAL: Lada este noul sponsor al echipei Renault

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.03.2010
Renault a confirmat oficial incheierea unui parteneriat cu Rusia prin care brandul Lada va fi prezent pe monopostul R30.

Renault F1 Team a anuntat joi in mod oficial ca Lada este noul sponsor al echipei pentru sezonul 2010. Intelegerea a fost semnata luni la Moscova si a primit girul lui Vladimir Putin, premierului Rusiei, colaborarea dintre cele doua parti avand un puternic caracter politic.

De altfel, un astfel de parteneriat a devenit inevitabil dupa ce echipa a semnat un contract cu Vitaly Petrov, care va deveni primul pilot de nationalitate rusa din istoria Formulei 1.

Potrivit contractului de sponsorizare, logoul Lada va fi prezent pe monopostul R30, pe combinezoanele pilotilor si pe echipamentul oficial al echipei detinute in proportie de 75 de omul de afaceri luxemburghez Gerard Lopez.

"Suntem mandri sa anuntam acest parteneriat, care marcheaza un pas important pentru Renault F1 Team si pentru Formula 1 in Rusia. Prin intermediul companiei Mangrove Capital am investit masiv in Rusia in ultimii ani. Cunoastem bine tara, avem o apreciere foarte mare si, prin urmare, este o onoare pentru echipa noastra sa impartaseasca intrarea Rusiei in sport si sa duca brandul Lada la cel mai inalt nivel al sporturilor cu motor.

Asteptam cu nerabdare un sezon incitant si plin de succese impreuna", a declarat Lopez.

Renault si Rusia nu se afla la prima colaborare de acest gen, constructorul francez detinand 25% din actiunile constructorului AutoVAZ.

Via | Renault

Comentarii (4)

  • este cel putin al doilea sponsor rus in F1
    daca va uitati pe monopostul Virgin mai este un logo mare pe nasul masinii. interesant este ca nimeni nu a zis nimica de asta in presa mai ales ca sponsorul respectiv este un producator de masini supersportive ruse: marussia
    0 0
  • Dacia
    Ar putea da si Dacia vreo 5 mil de euro echipei de F1. Poate ii vedem scris numele pe oglinzile retrovizoare.
    0 0
  • LADA & UAZ, vs BMW si HONDA sau TOYOTA
    Iata LADA e mai presus de BMW daca reuseste sa fie in fatza BMW-ului prezenta in F1 .:)))
    Formula 1 a ajuns de doi bani. RUSINE FIA.
    Cei mai puternici au parasit competitia :
    BMW,HONDA,TOYOTA.
    ati dus FORMULA 1 la CIMITIR.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @BMW, Honda Toyota.
    Erau puternici doar ca in alta parte, in Formula 1 erau cam nuli. Bugete foarte mari, piloti talentati (la BMW mai mult, restul apa de ploaie) si rezultate sub nivelul solului. Au avut curaj sa se retraga numai si pentru ca nu se mai explicau banii dati degeaba unor "piloti care se invata in cerc". Rusine fanilor care nu accepta adevarul si uita ca realitatea este cruda, preferand sa visele la ce s-ar fi putut intampla, dar nu s-a intamplat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru