OFICIAL: Lotus va folosi motoare Renault până în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 25.09.2011
Team Lotus a anunţat prelungirea parteneriatul cu Renault pentru furnizarea motoarelor până în 2013. De anul viitor, echipa va utiliza şi sistemul KERS al constructorului francez.

Contractul celor de la Team Lotus cu Renault pentru furnizarea motoarelor urma să expire la finalul sezonului următor, însă cele două părţi au decis să prelungească înţelegerea cu încă un an până la sfârşitul erei actualelor unităţi V8 de 2.4 litri, care urmează să fie înlocuite din 2014.

Ca parte a noului contract, Lotus va utiliza în continuare cutiile de viteze oferite de Red Bull Technology şi va folosi în premieră tehnologia KERS începând de anul viitor.

"Suntem încântaţi că Renault Sport şi Red Bull vor juca un rol atât de important în dezvoltarea echipei noastre cel puţin până în 2013. [...] De anul viitor vom avea şi beneficiul sistemului KERS, ceea ce reprezintă un mare pas înainte pentru echipa noastră", a declarat Tony Fernandes, şeful Team Lotus.

La rândul său, Jean-Francois Caubet, directorul executiv al Renault Sport, speră ca Lotus să facă un nou pas înainte datorită noului parteneriat.

"În acest an am stabilit o fundaţie solidă cu Lotus, iar ultima înţelegere consolidează relaţia pe care dorim s-o continuăm pentru mulţi ani.

Paşii pe care i-a făcut Lotus pe circuit şi în afara lui cu structura tehnică şi facilităţile ne oferă încredere că îşi vor atinge obiectivele. KERS este o parte esenţială a performanţei în F1 şi sperăm că această tehnologie va ajuta echipa să-şi continue evoluţia", a precizat francezul.

Lotus foloseşte motoare Renault începând din acest sezon, după ce în primul an de existenţă a utilizat unităţi Cosworth. Pe lângă Lotus, Renault furnizează motoare şi pentru Red Bull Racing şi Renault F1, iar de anul viitor Williams se va alătura de asemenea portofoliului de clienţi.

Via | Team Lotus | Renault Sport | Red Bull Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru