OFICIAL: Mercedes a cumparat Brawn GP!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 16.11.2009
Mercedes a confirmat oficial ca a cumparat pachetul majoritar de actiuni la Brawn GP si ca va redenumi echipa in Mercedes GP, urmand sa furnizeze motoare pentru McLaren pana in 2015.

Mercedes a oficializat luni in cadrul unei conferinte de presa cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Brawn GP, echipa care a cucerit ambele titluri mondiale in Formula 1 in sezonul 2009.

Informatia este cunoscuta in anturajul Formulei 1 inca din luna septembrie, insa constructorul german a asteptat finalul sezonului pentru a-si confirma planurile pentru urmatorii ani.

Mercedes a cumparat 75.1% din actiunile echipei Brawn GP, in timp ce restul de 24.9% din actiuni va fi detinut in continuare de Ross Brawn, seful Brawn GP, si Nick Fry, CEO-ul echipei.

Din cele 75.1% din actiuni, 45.1% au fost achizitionate direct de Mercedes, iar restul de 30% de compania Aabar, care detine actiuni in cadrul constructorului german.

Mercedes a anuntat ca Ross Brawn va ramane la conducerea noii echipe Mercedes Grand Prix, in timp ce Norbert Haug va coordona activitatea echipei si a departamentului de motorsport al constructorului german. Sediul echipei va ramane la Brackley, insa Mercedes GP va fi considerata o echipa 100% germana.

Evenimentul marcheaza, de altfel, aparitia unei echipe proprii pentru constructorul german, care se alatura astfel celor de la Ferrari si Renault.

Mercedes GP nu a anuntat niciun pilot pentru sezonul 2010, insa este aproape sigur ca unul dintre acestia va fi Nico Rosberg, care si-a anuntat recent plecare de la Williams. In cazul in care Jenson Button va semna in cele din urma cu McLaren, este foarte posibil ca noul coechipier al lui Rosberg sa fie Nick Heidfeld, ceea ce ar insemna ca Mercedes GP va avea proprietari germani si doi piloti de aceeasi nationalitate.

"Printre altii, negociem si cu Nick Heidfeld. Mercedes-Benz sprijina ideea de a semna un contract cu un pilot german experimentat si capabil. Cu toate acestea, nu exista niciun motiv sa finalizam in graba situatia pilotilor", a declarat duminica pentru agentia de presa DPA Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes.

Via | BrawnGP

 

Comentarii (4)

  • Ineteresant
    Mercedes isi mareste influenta in "sportul rege" cu motor ( aluzie directa la presa "sportiva" autohtona care dedica 90% din spatiu fotbalului... ) . Foarte probabil mercedes a vazut o oportunitate majora in a avea in subordine o echipa de ingineri din F1, alesi "dupa spranceana" de Brown.

    Parerea mea este ca sportul va avea de castigat din aceasta mutare - in general s-a demonstrat ca echipele mici nu fac performanta - desi Brown a demonstrat contrariul in acest sezon este improbabil ca o astfel de situatie sa se repete in urmatorii ani, iar Mercedes va schimba statutul echipei in acela de " lider al tehnologiei " ( daca ne uitam la performantele din motorsport ale celor de la Mercedes cred ca-i de la sine inteles ca departamentul lor de cercetare/dezvoltare este printre cele mai bune din lume ).

    Toate bune "noii" echipe , si asteptam un nou sezon ;)

    ( stiti cumva daca R Brawn va ramane in fruntea echipei ? )
    0 0
  • Master Ronn
    Sunt 90% ca planuia demult aceatsa miscare. Ce sa mai.... e genial omul asta. Grupul Mclaren construieste o noua fabrica exclusivista pentru masinile de serie Mclaren ( care vor fi din 2011 pe piata), independanta de restul diviziilor din cadrul grupului Mclaren (Mclaren Racing, Mclaren Electronic Systems, Mclaren Applied Technologies, Mclaren Marketing). Proiectul noii fabrici a primit toate autorizatiile in partea autoritatilor locale ale districtului Surrey din care face parte si Woking, si la cat de machiavelic e Ronn sunt sanse foarte foarte mari, ca Mclaren sa isi faca in sfarsit propria divizie de motoare care sa fie asamblata in cadrul noii fabrici care sa prepare motoare atat pentru masinile de serie cat si pentru masinile de formula 1. Motoarele sunt asgurate de Mercedes pana in 2015, dar pana atunci Mclaren va fi capabila sa isi faca asa cum am spus propriile motoare. Bravoooo Ronn
    0 0
  • @unckle
    Mercedes a confirmat ca Ross Brawn va ramane seful echipei.
    0 0
  • mirrciulica
    ....este vorba despre Mercedes in articolul de mai sus ,nu despre Ham si Ron.Poate Ross,dar nu Ron.Poate esti pe alt site ,baiete !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru