OFICIAL: Mercedes i-a recrutat pe Aldo Costa şi Geoff Willis

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.09.2011
Aldo Costa va fi noul şef al inginerilor echipei Mercedes GP, în timp ce Geoff Willis va prelua funcţia de director de tehnologie al germanilor.

Mercedes GP a anunţat vineri întărirea departamentului tehnic cu scopul de a-şi îmbunătăţi semnificativ performanţele în sezonul 2012.

Germanii au confirmat astfel speculaţiile recente din presa internaţională prin recrutarea lui Aldo Costa (foto), demis în luna mai din funcţia de director tehnic al Scuderiei Ferrari din cauza rezultatelor modeste înregistrate de echipă. Italianul va prelua funcţia de şef al inginerilor Mercedes GP începând din 1 decembrie.

O altă noutate este recrutarea lui Geoff Willis, fostul consultant al echipei Hispania Racing, în funcţia de director de tehnologie, acesta urmând să-şi intre în atribuţii începând din 17 octombrie. Ross Brawn, şeful Mercedes GP, consideră că echipa va face un pas important înainte prin recrutarea celor doi tehnicieni.

"Sunt încântat să anunţ că Aldo Costa şi Geoff Willis se vor alătura echipei. Geoff este un inginer foarte respectat cu o experienţă de peste 20 de ani în Formula 1 şi aşteptăm cu nerăbdare sosirea lui la echipa luna viitoare.

Întrucât am lucrat mult timp împreună cu Aldo, ştiu că va aduce echipei devotament şi expertiză atunci când se va alătura în decembrie."

"Construirea unei echipe capabile de victorii este o provocare pentru noi toţi în timp ce lucrăm pentru a fi competitivi la standardul la care aspiră echipa de curse a constructorului Mercedes-Benz. Cu o puternică structură tehnică condusă de Bob Bell, ne îndreptăm spre cea mai bună poziţie pentru a ne atinge ambiţiile", a declarat britanicul.

Costa şi Brawn au mai lucrat împreună la Scuderia Ferrari. Mercedes GP speră să fie capabilă să lupte pentru victorii alături de Red Bull Racing, Ferrari şi McLaren începând din sezonul 2012.

Via | Mercedes GP

Comentarii (9)

  • Se pare ca...
    ...viitorul suna bine pentru MercedesGP!Se creaza o echipa puternica,Aldo Costa e foarte bun,Ferarri l-au dat afara degeaba,nu vad in ce fel si-au imbunatatit echipa performantele pentru a spune ca el era de.vina!
    9 2
  • dar numai sa nu plece M SCHUMACHER...
    nu-mi inchipui F1 fara SchuM. Acum ca au planuri mari, nu e cazul sa plece... Ar pleca rusinos...
    9 1
  • @lev
    Eu imi doresc ca Aldo Costa sa faca la Mercedes ce-a facut la Ferrari.Nu stii tu ce-a facut la Ferrari de l-au dat afara, iar eu n-o sa-ti spun.Inainte de a-ti da cu parerea documenteaza-te ca esti varza.
    2 2
  • Reuniune
    Mi se pare mie, sau incet, incet, se restrange gasca Ferrari la Mercedes? Avand in vedere ca din trio-ul magic, doi sunt, dar vin si intaririle, oare vom vedea ceva interesant in viitor?
    7 0
  • mobius
    vom vedea
    Un lucru este cert, Ferrari a gresit si greseste in continuare cu seninatate. Ma intreb, pana cand.
    0 0
  • @Popa
    Daca sti ceva de ce nu spui?Ce a facut Aldo Costa la Ferrari?
    1 0
  • @atexi
    Nimic.Mercedes a adus 2 oameni care n-au plecat de buni nici de la Ferrari nici de la Red Bull.
    0 1
  • vom vedea
    Echipa tehnica pare de mare valoare, numai ca rez se vor vedea cu adevarat abia in 2013.
    0 0
  • @popa
    Auzi prietene,in primul rand ai putea pastra un ton decent,ca nu suntem animale.majoritatea,cel putin,mai sunt si exceptii vad.
    In al doilea rand, dupa cum spunea si Atexi,daca stii tu ceva te ascultam.
    Si nu in ultimul rand,Ross Brawn si Schumi au mai lucrat cu Aldo la Ferarri si dupa cate imi aduc aminte au obtinut CEVA victorii si titluri.
    Acum ca Ferarri l-a dat afara,e o alta poveste:Alonso fusese depasit in Spania cu untur,a fost faza cu aripa ilegala,dar sa nu-mi spui mie ca UN singur om din echipa Ferarri era responsabil pentru varza de masina pe care o aveau,ca nu te cred!Aldo Costa a fost doar un tap ispasitor.Vom vedea pe viitor daca e bun de ceva au ba.
    Pana atunci poate inveti si tu sa porti o discutie civilizata.Bafta multa!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru