OFICIAL: Mihai Marinescu va concura în Formula 2 şi în sezonul 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.03.2012
Mihai Marinescu a confirmat miercuri că va rămâne în competiţia Formula 2 şi în 2012 pentru al treilea sezon consecutiv. Braşoveanul va participa miercuri la testele de la Silverstone.

Pilotul român Mihai Marinescu a confirmat miercuri dimineaţă că îşi va continua cariera în sporturile cu motor tot în Formula 2, competiţie în care activează cu succes încă din sezonul 2010.

Anunţul a fost făcut de braşoveanul în vârstă de 23 de ani pe contul personal de pe reţeaua de socializare Twitter. "Este oficial, Mihai Marinescu va concura în acest sezon în Formula 2", a precizat el.

După un sezon mai puţin reuşit în 2010, Marinescu a progresat constant în sezonul 2011 şi a obţinut la Monza prima victorie în această competiţie.

În cele 16 curse, braşoveanul a mai obţinut trei podiumuri, un loc patru şi două locuri cinci, terminând sezonul pe locul cinci în clasamentul general cu 138 de puncte. La fel ca anul trecut, el va concura cu numărul 9 inscripţionat pe monopostul construit de Williams.

Marinescu se va acomoda din nou la volanul unui monopost de Formula 2 chiar miercuri, atunci când va participa la sesiunea oficială de teste de pe circuitul de la Silverstone, în avanpremiera noului sezon competiţional care va începe în weekendul 13-15 aprilie cu etapa de la Silverstone.

Formula 2 este cea mai accesibilă competiţie spre Formula 1 din punct de vedere al costurilor, mai ales că pilotul care câştigă titlul va putea efectua o sesiune de teste cu Williams F1.

De asemenea, primii trei piloţi din clasamentul general primesc automat licenţa FIA pentru a putea concura în Formula 1. Sezonul 2012 al Formulei 2 va fi transmis în Europa de postul de televiziune Motors TV.

Marinescu devine astfel al doilea pilot român confirmat în sezonul 2012 al sporturilor cu motor, după ce piteşteanul Robert Visoiu în vârstă de numai 16 ani a fost confirmat ca pilot al echipei Jenzer Motorsport în competiţia GP3.

Via | Mihai Marinescu | Formula 2

Comentarii (3)

  • Mult succes!
    Pe aceasta cale dorim sa-i uram lui Mihai mult succes in noul sezon si o clasare finala pe cel putin a treia pozitie. Cine stie, poate ajunge in F1...
    17 0
  • Bravo Mihai!
    Felicitari! Poate vom avea onoarea ca din 2014 sa te vedem si in F1... in caz ca vei putea sa iti gasesti un sponsor!
    14 0
  • DRC1891
    Ce veste buna!
    Ma bucur pentru tine si iti doresc cel putin locul 3 la general in acest sezon.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru