OFICIAL: Ordinele de echipă vor fi regulamentare în Formula 1 din 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.12.2010
FIA a anunţat că utilizarea ordinelor de echipă va fi permisă în Formula 1 începând din sezonul 2011.

Consiliul Mondial al FIA a operat vineri o serie de modificări în regulamentul sportiv al Formulei 1 pentru sezonul 2011. Cea mai importantă dintre acestea este legată de renunţarea la articolul care interzice ordinele de echipă în competiţie, însă forul mondial susţine că echipele pot fi sancţionate dacă se consideră că au stricat imaginea Formulei 1.

"Articolul care interzice ordinele de echipă (39.1) este şters. Li se va reaminti echipelor ca orice acţiuni care pot deteriora imaginea sportului vor fi judecate sub articolul 151c din Codul Sportiv International şi de alte dispoziţii relevante", se precizează într-un comunicat de presă al FIA.

Decizia FIA de a renunţa la interzicerea ordinelor de echipa vine după ce sezonul 2010 a fost afectat de un scandal la Marele Premiu al Germaniei, când Felipe Massa i-a cedat victoria coechipierului său Fernando Alonso. La vremea respectivă, Ferrari a fost amendată cu 100.000 de dolari, iar FIA nu a dictat nicio pedeapsă suplimentară în ciuda faptului că a admis că Scuderia a utilizat ordine de echipă.

Pe de altă parte, FIA a anunţat că posturile de televiziune vor avea acces nelimitat la conversaţiile dintre piloţi şi echipa începând din sezonul 2012.

Via | FIA

Comentarii (9)

  • salutare
    @jolerto
    raspund la un comentariu de-al tau de la articolul cu vanzarea Renault! E langa Brasov circuitul,la Tarlungeni,are 5.1 km lungime,16 viraje,omologat de FIA.Apartine de facultatea de inginerie din Brasov,poate fi impartit pe 2 module de circuit,iar acolo se pot desfasura diferse competitii,inclusiv teste de F1!Nu au precizat daca si curse,dar banuiesc!
    3 6
  • Marius
    ordine de echipa legalizate
    Si uite asa usor usor se renta la sport si F1 devine doar o afacere. Pacat!
    6 4
  • @Mad79
    Abereaza, era de asteptat oricum
    Exista un proiect il gasesti aici: http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=58926. Nu a fost inca nici omologat si nici nu s-a construit si nici nu se stie daca se va intampla ceva cu el. In Februarie anul viitor poate poate se va discuta daca se va construi :P Poate Poate :) Informeaza-te inainte de a debita prostii.
    6 3
  • salutare
    auzi ma desteptule!!!!!!!!!!!!!!!
    ceea ce am zis eu era sa relatez ce a zis Beu Marinescu in cadrul ultimei transmisiuni de pe TVR,al F1.Atunci nu am urmarit cursa,insa am inregistrat si fiiindca am lipsit de acasa nu am apucat sa o urmaresc,decat acum 2 zile.Mihai spunea in emisiune ca ar fi oferit ceva consultata asupra unui proiect ce se vrea a fi un circuit,in cadrul unui parc tehnologicce va apartrine de CJ Brasov si facultatea de inginerie mecanica de la Brasov,si va avea omologare FIA,unde vor putea vea loc diverse sesiuni de teste si poate in viitor si curse din diverse sporturi!!!
    Acum ca tu esti mai destept si mai la curent ca cei din jurul tau,nu o contesta nimeni,dar sa nu-mi spui ca aberez,ca iti fac pachet cursa din Abu Dhabi,si te fac sa iti mananci cuvintele!!!!!!!!
    4 8
  • @Mad79
    Abereaza, era de asteptat oricum
    Amice, tu ori nu stii sa scrii ori ai probleme in a intelege ce ai scris. Nu ai relatat nimic acolo. Ai spus ca exista un circuit, omologat de FIA, care exista deja. Nu ca este un proiect, ca nu stiu ce consultanta sau altceva. Iti recomant sa-ti pastrezi calmul, pleiada de semne de exclamare arata ca ai grave probleme in intelegerea si folosirea cuvintelor. Poti sa-ti mananci singur cuvintele, dar pastreaza distanta. Cand se va putea discuta cu tine (sper ca iei niste pastile ceva), poate ne arati unde este acel circuit sa-l vizitam si noi fanii Formulei 1. Daca este numai pe hartie... o idee a cuiva... poti s-o pastrezi pentru cand te culci si nu ai ce visa. Vezi ca ai folosit viitorul in ce ai scris mai sus, sper ca stii diferenta dintre timpuri da?
    4 2
  • salutare
    ia mai scuteste-ma baietas!!!!!
    ai vazut cursa respectiva in comentariul celor de la TVR????Daca nu atunci ciocu mic si informeaza-te prima data!!!!!Ia-ti tu pasrtilele ca ai nevoie de ele mai mult ca mine!!!!!
    1 10
  • deja vu
    "Articolul care interzice ordinele de echipă (39.1) este şters. Li se va reaminti echipelor ca orice acţiuni care pot deteriora imaginea sportului vor fi judecate sub articolul 151c din Codul Sportiv International şi de alte dispoziţii relevante"

    Aveam un prof prin liceu care ne insotea in excursii. Si de fiecare data spunea cam asa "Puteti sa faceti ce vreti, dar sa nu va vad ... "
    7 3
  • blescau
    @mad 79 degeaba te superi frate
    din primul tau comentariu se intelege clar ca circuitul e deja facut exista, are viraje omologate de fia si chiar se fac teste pe de f1 pe el.
    cand de fapt e un proiect si la cum se desfasoara lucrile in romania sunt foarte sceptic in privinta realizarii lui
    1 0
  • salutare
    @blescau
    atentie la cititul textului!!!!!!!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru