OFICIAL: Pilotul cu cele mai multe victorii, campion in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.05.2009
FIA a confirmat oficial ca in 2010 noul campion mondial va fi pilotul cu cele mai multe victorii pe parcursul sezonului competitional.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a dezvaluit la sfarsitul saptamanii trecute principalele decizii care vizeaza regulamentul sportiv si tehnic pentru sezonul 2010.

Capul de afis a fost tinut de implementarea unui buget maxim anual voluntar de 40 de milioane de lire sterline, dar si de interzicerea realimentarilor cu benzina in timpul curselor.

Totusi, potrivit regulamentului publicat ulterior pe site-ul sau oficial, FIA a confirmat ca incepand de anul viitor noul campion mondial va fi desemnat in functie de numarul de victorii, sistemul punctelor urmand sa fie aplicat numai in cazul in care doi sau mai multi piloti au acelasi numar de victorii.

"Titlul pilotilor in campionatul mondial de Formula 1 va fi acordat pilotului care a terminat pe primul loc in cele mai multe curse, toate rezultatele oficiale ale sezonului urmand sa fie luate in considerare. Punctele vor fi acordate tururor pilotilor in concordanta cu articolul 6.4 (n.r - sistemul de punctare ramane identic cu cel din acest sezon) si, in cazul in care doi sau mai multi piloti castiga un numar egal de curse, pilotul cu celel mai multe puncte va deveni campion.

Punctele vor fi utilizate pentru a stabili restul clasamentului general", se mentioneaza la punctul 6.1 din Regulamentul Sportiv al Formulei 1 pentru sezonul 2010.

FIA a dorit sa introduca acest sistem inca din acest an, insa echipele s-au opus acestei hotarari, iar forul mondial a fost obligat sa amane noua regula pentru sezonul 2010.

Via | FIA

Taguri: FIA, regulament

Comentarii (8)

  • Adio Formula 1 !
    Astia dau reglementari in functie de ce viseaza noaptea?? In citiva ani ne luam la revedere de la Formula 1... isi bat joc de orice a insemnat Formula 1... pacat...
    0 0
  • Ohhhhhh Daaaaa
    Mersi mult Bernie...ma uit la F1 de 12 anii si acum oficial o zic pt prima oara ca incep sa ma satur de F1....este deja absurd...stupid chiar...Sper sa dispara Mosley cu Bernie odata din tot ce are legatura cu F1
    0 0
  • ......
    astia doi distrug F1 putin cate putin ... darar Domnu sa dispara cu tot cu ideile lor... ciar nu ii inteleg ,vor sa faca deflector standard ... de ce mai este o competitie daca totul este identic la toate masinile unde mai este competitia?? Mai bine concureaza decat masini Ferrari si gata si cu , cursele... pacat... sper sa nu distruga F1 detot..
    0 0
  • ce tarani
    in cativa ani f1 va fii distrusa...cele trei vor distruge f1..adica alimentarea in curse va fii restrictionata, bugetul maxim si campionu cu cele mai multe victorii..pacat oamenii astia 2 ar trebuii sa dispara de pe fata pamantului...nu mai merita nici macar aer
    0 0
  • Pacat,
    in loc sa castige fani Formula 1 tinde sa mai piarda si din cei pe care ii are. Schimbarile de regulament sunt din ce in ce mai numeroase si mai aberante. In contextul in care, din ce in ce mai mult monoposturile devin asemanatoare ca performante, datorita unui regulament care elimina concurenta, desemnarea cistigatorului in functie de numarul de victorii, va reduce si mai mult din spectacol. Un pilot cu trei victorii (treizeci de puncte), poate castiga CM, in fata unuia cu doua victorii dar cu mai multe locuri doi si clasari in puncte.
    0 0
  • NISHTE TZARANI :(
    CE SA MAI NO COMMENT !
    PACAT PACAT PACAT ,
    BINE CA NOI COMENTAM ORICUM DEGEABA, DACA NU II BAGA FIA PE PILOTI SI ECHIPE IN SEAMA , DA PAI ..... AICI
    0 0
  • Pentru Bernie si Max , fara numar
    E incredibil , ce era F1 prin 1998-2004 cand era chiar varful tehnologic al industriei auto acum din pacate o sa ajunga mai repede sau mai tarziu o caterinca plictisitoare , mai lipseste sa dea regula cate pit-stop girls sa aduca fiecare echipa si le avem pe toate ...
    Asta se intampla cand nu stii cand sa te retragi si sa lasi pe altii mai lucizi sa faca treaba ... e pacat sa spun asta dar nu mi-ar parea rau sa aud ca au crapat astia doi ... de batranete ca ar cam fi timpul nu ?
    0 0
  • F1 in cadere
    Noul sistem de punctaj va fi o mare porcarie. Practic, nici o competitie motorizata (din cate stiu eu) nu-si desemneaza campionul dupa numarul de victorii ci dupa numarul de puncte. De asemenea, interzicerea alimentarii cu combustibil in timpul cursei nu-si are rostul ca de altfel, dupa parerea mea, obligativitatea utilizarii a cel putin doua tipuri de pneuri pe parcursul cursei. Daca FIA continua in ritmul acesta in cativa ani F1 va fi depesita de IndyCar-ul american. RUSINE!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru