OFICIAL: Raikkonen va pilota in WRC in 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.12.2009
Kimi Raikkonen va concura pentru echipa de juniori a constructorului Citroen in sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri, potrivit unui comunicat oficial de presa.

Aventura lui Kimi Raikkonen in Formula 1 a luat sfarsit in mod oficial in aceasta dimineata, dupa ce pilotul finlandez a semnat un contract cu Citroen pentru a concura in sezonul urmator al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

Campionatul mondial al Formulei 1 din sezonul 2007 nu il va avea coechipier pe Sebastien Loeb, intrucat va pilota pentru echipa a doua a constructorului francez, numita Citroen Junior Team. In schimb, finlandezul va face pereche la echipa sprijinita financiar de Red Bull cu Sebastien Ogier, fostul campion al categoriei WRC Junior.

"Intotdeauna am vrut sa concurez in raliuri la un moment dat in cariera mea, mai ales in Campionatul Mondial de Raliuri. Multumita celor de la Red Bull, am oportunitatea de a pilota cea mai buna masina din serie cu Citroen C4. Aceasta este o provocare noua, dar foarte interesanta", a declarat Raikkonen in cadrul unui comunicat de presa.

Fostul pilot al Scuderiei Ferrari a confirmat ca noul contract este valabil pentru un singur sezon, sugerand astfel ca este posibil sa revina in Formula 1 in 2011.

"Pentru moment avem un contract pe un an si vom vedea ce se va intampla in viitor. Astept cu nerabdare sa testez masina si sa iau parte la primul raliu", a precizat el.

Raikkonen va concura pe tot parcursul sezonului 2010 al WRC, cu exceptia Raliului Noii Zeelande, intrucat echipa Citroen Junior Team nu va participa la aceasta etapa.

Copilotul lui Raikkonen in WRC va fi conationalul sau Kaj Lindstrom, care l-a ghidat de-a lungul timpului pe celebrul Tomi Makinen. Raikkonen si Lindstrom au colaborat si in Raliul Finlandei.

La randul sau, Olivier Quesnel, seful Citroen Racing, spune ca este mandru de alegerea facuta de Raikkonen si de implicarea majora pe care o va avea Red Bull la a doua echipa a constructorului francez.

"Angajamentul Red Bull este perfect pentru setea de victorii a celor de la Citroen. Vom continua sa contam pe Sebastien Loeb si Dani Sordo (n.r - pilotii echipei Citroen) pentru a ne apara titlurile in 2010 si vom prelungi asocierea cu Sebastien Ogier, care a aratat un potential fantastic in acest an.

Nu in ultimul rand, sunt foarte bucuros sa il primesc pe Kimi Raikkonen in echipa noastra. Sunt foarte mandru ca a ales Citroen", a precizat oficialul echipei franceze.

Raikkonen a debutat oficial in WRC in acest an in Raliul Finlandei, reusind sa impresioneze prin prestatia sa la volanul unui Abarth din clasa S2000. Sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri va incepe pe 11 februarie.

Via | Citroen

Taguri: Citroen, Raikkonen, WRC

Comentarii (4)

  • Raikko
    si uite asa zvonurile incep sa se confirme si in 2011 va reveni in F1 la Red Bull. Il astept cu nerabdare inapoi pe circuitele de F1. Ii doresc mult succes in WRC in 2010!
    0 0
  • Kimi....
    s-a terminat,nu cred ca-si mai revine.Mare pacat.....
    0 0
  • Mare pacat,
    nici eu nu cred ca va mai putea conta in F1 daca va reveni.
    0 0
  • @Kimi
    Te vom iubi mereu ! Dar nu cred ca va mai reveni in F1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru