OFICIAL: Ricciardo şi Vergne vor concura la Toro Rosso în 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.12.2011
Toro Rosso a anunţat oficial că Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne vor concura pentru echipa în sezonul 2012 în locul lui Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari.

Pentru prima oară în istorie, Scuderia Toro Rosso va concura cu o linie complet schimbată de piloţi de la un sezon la altul, după ce a decis să renunţe la serviciile lui Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari.

În locul celor doi piloţi care au făcut pereche la STR încă din 2009, echipa cu sediul la Faenza a decis să le acorde o şansă lui Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne, amândoi făcând parte din programul Red Bull Junior dedicat dezvoltării tinerelor talente.

Şeful Franz Tost a explicat motivele pentru care i-a ales pe cei doi piloţi.

"Sunt încântat că am putut să luăm o decizie rapidă în privinţa piloţilor noştri pentru anul viitor, pentru că înseamnă că ne putem concentra pe sezonul 2012, fără nicio altă distragere de atenţie. Pe parcursul ultimului an, Ricciardo şi Vergne şi-au demonstrat valoarea şi mă aştept să aibă o contribuţie semnificativă la performanţele echipei de anul viitor. Ricciardo are avantajul că a concurat în multe curse în acest an, în timp ce Vergne a demonstrat că se poate adapta rapid la cerinţele pilotării unui monopost de Formula 1", a declarat italianul.

Ricciardo a concurat în ultima parte a sezonului 2011 pentru Hispania, în timp ce Vergne a participat în finalul anului la câteva sesiuni de antrenamente pentru Toro Rosso şi Red Bull.

În urma acestei decizii, Buemi şi Alguersuari nu au multe opţiuni pentru a rămâne în Formula 1, întrucât Force India, Williams şi Hispania sunt singurele echipe care nu şi-au anunţat liniile complete de piloţi pentru 2012.

Via | Toro Rosso

Comentarii (1)

  • pacat
    Ma bucur pt ei, dar parca nici Buemi si ALG nu meritau sa fie aruncati chiar asa....asta este lumea F1
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru