OFICIAL: Trulli si Kovalainen vor pilota pentru Lotus in 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.12.2009
Lotus F1 Racing a confirmat oficial ca Jarno Trulli si Heikki Kovalainen vor concura pentru echipa in sezonul 2010, in timp ce malaezianul Fairuz Fauzy va fi pilot de rezerva.

Lotus F1 Racing a devenit luni prima dintre noile echipe acceptate pe grila de start care confirma linia de piloti pentru sezonul sau de debut in Formula 1.

Asa cum se anticipa de cateva saptamani, Jarno Trulli este unul dintre pilotii confirmati pentru noua echipa, veteranul italian urmand sa il aiba drept coechipier pe Heikki Kovalainen, care in ultimele doua sezoane a concurat pentru McLaren Mercedes.

De asemenea, echipa l-a desemnat pe malaezianul Fairuz Fauzy drept al treilea pilot al echipei, urmand sa castige experienta alaturi de experimentatii sai colegi.

Lotus F1 Racing a confirmat astfel intentiile declarate cu cateva saptamani in urma de a avea o linie formata exclusiv din piloti experimentati, care sa ajute echipa in dezvoltarea monopostului si in indeplinirea obiectivelor pentru primul sezon in Formula 1.

Pentru Trulli, semnarea contractului cu Lotus F1 Racing semnifica reintalnirea cu Mike Gascoyne, cu care a colaborat anterior la Renault si Toyota. "Este un privilegiu pentru mine sa semnez cu noua echipa Lotus F1 Racing.

Am fost impresionat de viziunea pe termen lung a echipei si a staff-ului tehnic. Tony Fernandes (n.r - seful Lotus F1 Racing) a stabilit planuri foarte ambitioase si sunt pregatit sa ajut echipa sa isi indeplineasca aceste obiective inalte. De asemenea, sunt incantat sa muncesc din nou alaturi de Mike Gascoyne, cineva cu care m-am bucurat de succes la echipele precedente", a declarat italianul.

La randul sau, Kovalainen a evidentiat rapiditatea cu care Lotus F1 Racing se pregateste pentru sezonul de debut, desi a fost admisa pe grila de start cu numai trei luni in urma. "Este fantastic sa ma alatur echipei Lotus F1 Racing si sunt incantat de provocarile pe care le am in fata. Am vizitat recent fabrica echipei de la Norfolk (Marea Britanie) si am fost impresionat sa vad cat de departe a ajuns echipa intr-un timp atat de scurt de la lansarea din septembrie. Am stiut imediat ca este o oportunitate fantastica sa ajut echipa sa isi indeplineasca obiectivele", a precizat finlandezul.

Pentru sezonul de debut in Formula 1, Lotus F1 Racing isi propune sa devina cea mai buna dintre noile echipe acceptate pe grila de start.

"Nu ne stabilim obiective mari, vrem cel putin sa fim cea mai buna dintre noile echipe. Dar cred ca seriozitatea noastra este confirmata de anuntarea a doi piloti de talie mondiala. Trulli ne va aduce multa experienta pentru dezvoltarea echipei. Kovalainen este un pilot tanar cu multa experienta, asa ca avem piloti fantastici, lucru valabil si pentru Fauzy. Este un mix minunat de experienta, tinerete si pasiune", a precizat Tony Fernandes, seful echipei Lotus F1 Racing.

Via | Lotus F1 Racing

Comentarii (2)

  • @admin
    de schumi nu stiti nimic...va pilota sau nu la anu pentru mecerdes gp...
    0 0
  • :) > scuderia
    Sal,eu zic sa stai linistit,nu va semna cu Mercedes,are in sange echipa Ferrari,si in al doilea rand nu mai este competitiv fizic la o competitie.Bafta & respect Shumi .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru