Olivier Quesnel, principalul candidat să devină şeful echipei Lotus

de Daniel Popescu
Luni, 10.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Olivier Quesnel, fostul şef al echipei Citroen din Campionatul Mondial de Raliuri, este principalul favorit să devină şeful celor de la Lotus în sezonul 2014 al Formulei 1.

Esential 4 este numarul titlurilor castigate de Citroen in WRC cu Olivier Quesnel la conducere
2009 este anul in care Peugeot a castigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans sub conducerea lui Olivier Quesnel
2 zile de teste in scopuri publicitare a efectuat Lotus la Jerez la sfarsitul saptamanii trecute
Şansele lui Martin Whitmarsh de a deveni şeful celor de la Lotus în sezonul 2014 au scăzut dramatic după ce presa franceză a dezvăluit că principalul favorit pentru acest post este Olivier Quesnel, fostul şef al echipei Citroen din Campionatul Mondial de Raliuri.

Potrivit publicaţiei L'Equipe, oficialii echipei Lotus au avut deja o întâlnire cu Quesnel în cadrul căreia i-au oferit un contract, ca urmare a demisiei recente a lui Eric Boullier.

Decizia finala vă aparţine însă acţionarilor Lotus, care sunt circumspecţi în privinţa calităţilor lui Quesnel din cauza vârstei sale înaintate (64 de ani) şi a lipsei de experienţă în Formula 1.

De altfel, Whitmarsh rămâne în continuare pe lista Lotus alături de alţi câţiva potenţiali candidaţi.

Cine este Olivier Quesnel?

Născut în 1950, Olivier Quesnel a fondat Peugeot Talbot Sport, divizia de competiţii sportive a constructorului francez, împreună cu Jean Todt în 1980.

În 2008 a preluat conducerea Citroen Racing cu care a obţinut patru titluri mondiale la constructori şi patru titluri mondiale la piloţi în Campionatul Mondial de Raliuri până în 2011. El a fost însă înlocuit din funcţie la începutul sezonului 2012. În 2009 şi-a trecut în cont şi victoria în Cursa de 24 de ore de la Le Mans alături de Peugeot Talbot Sport, departament pe care îl conduce şi în prezent.

▶ Poveştile motorsportului: Cursa de 24 de ore de la Le Mans, cea mai importantă cursă de anduranţă din lume

Testul de la Jerez, un eşec?

Lotus a fost prezentă vineri şi sâmbătă pe circuitul de la Jerez cu scopul de a efectua două zile de teste în scopuri publicitare.

Echipa nu a oferit informaţii despre modul în care s-au desfăşurat testele, însă presa franceză susţine că Pastor Maldonado a reuşit să parcurgă un singur tur.

În cazul în care informaţiile se vor confirma, eşecul testului va demonstra cel mai probabil că Renault continuă să aibă probleme cu sistemul ERC al noii unităţi de propulsie pe care o furnizează pentru Lotus, Red Bull Racing, Toro Rosso şi Caterham. Pe de altă parte, este posibil ca eşecul să aibă la bază şi o defecţiune a monopostului Lotus care să nu aibă legătură cu motorul Renault.

Via L'Equipe, GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru