Patronul Lotus a cumpărat clubul englez de fotbal QPR

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.08.2011
Tony Fernades, proprietarul echipei Lotus, a achiziţionat 66% din acţiunile clubului britanic de fotbal Quuens Park Rangers de la Bernie Ecclestone şi Flavio Briatore.

Trei dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Formula 1 au încheiat o tranzacţie la vârf în fotbalul din Marea Britanie.

Tony Fernandes, proprietarul echipei Team Lotus, a confirmat că a achiziţionat 66% din acţiunile clubului Queens Park Rangers, care evoluează în Premier League începând din acest sezon.

Antreprenorul malaezian a cumpărat echipa de la Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, şi Flavio Briatore, fostul şef al echipei Renault, în timp ce restul de 33% dintre acţiuni rămân la familia indiană Mittal, care deţine, printre multe altele, şi combinatul siderurgic de la Galaţi.

"Sunt foarte entuziasmat. Indiferent dacă câştigăm sau pierdem, chiar dacă primim patru sau cinci goluri într-o etapă, voi fi aici până la sfârşit. Este uşor să vorbesc, dar ori nu mă implic deloc, ori mă dedic total, iar eu voi da totul pentru acest proiect. Banii te pot duce departe, dar pasiunea te poate duce mult, mult mai departe.

Am ambiţii pe termen lung. Vreau ca fanii să fie mândri de ceea ce facem şi să ne implicăm. Indiferent de ce vom face, o vom face cu stil şi integritate. QPR este un diamant neşlefuit şi sper să contribui să-l transform într-un adevărat diamant", a declarat malaezianul pentru site-ul oficial al QPR.

În prezent, Fernandes deţine echipa de Formula 1 Team Lotus, compania aeriană Air Asia şi echipa de fotbal Queens Park Rangers. QPR a fost achiziţionată de Ecclestone şi Briatore în august 2007, iar cei doi au decis să o vândă în această vară după ce echipă a obţinut promovarea în Premier League pentru prima oară după 15 ani.

Via | QPR

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru