Patru echipe utilizează un sistem inovator pentru a activa KERS

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.04.2011
Patru echipe utilizează un sistem prin care piloţii activează tehnologia KERS prin simpla apăsare mai accentuată a pedalei de acceleraţie.

Cel puţin o treime din echipele de Formula 1 au implementat un sistem inovator care uşurează misiunea piloţilor de a utiliza sistemul KERS în timpul curselor, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Sistemul a fost botezat "kickdown" şi funcţionează astfel: în momentul în care concurează deja cu acceleraţia la maxim, pilotul trebuie doar să apese suplimentar pedala de acceleraţie pentru a activa tehnologia KERS. Ideea nu este deloc nouă, fiind conturată de Nick Heidfeld încă din sezonul 2009, când germanul concura pentru BMW-Sauber, iar tehnologia tocmai fusese introdusă în Formula 1.

"Am avut ideea de a utiliza "kickdown-ul" când aveam tracţiunea controlată (n.r - care acum este interzisă în F1). Am făcut asta la BMW", a precizat actualul pilot al echipei Renault.

Auto Motor und Sport nu a menţionat numele celor patru echipe care utilizează sistemul "kickdown", însă cel mai probabil este vorba despre echipe de top precum Red Bull, Ferrari, McLaren sau Mercedes GP.

Via | GMM

Comentarii (6)

  • Marius
    Red Bull
    Cred ca Red Bull trebuie sa faca mai intai kers-ul sa functioneze.
    17 2
  • @Marius De ce?
    Sa mai castige si altii
    5 11
  • @Bishuc
    Sa munceasca mai mult daca vor sa castige :)
    7 2
  • Notiunea de "DEZNODAMANTA"
    Pe acest blog, referitor la o echipa de legenda se utilizeaza notiunea de "DEZNODAMANT". "

    Regresele vizibile înregistrate de Ferrari în ultimii ani au condus la numeroase ipoteze privind motivele reale care au condus la acest deznodământ. "
    Din perspectiva caligrafului care a scris aceasta nu are simtul valorilor autentice...
    2 5
  • Cu onoare @ Dpp
    Ideile sunt baza, creatia, inspiratia, dementia... Echipa Ferrari (Sunt fan definitiv Ferrari) McLaren si Red Bull sunt in fata la idei aerodinamice, la ingeniozitatile reglarii suspensiilor. Ma doare dar Ferrarii ieshte - for ever - Fierrari
    3 5
  • Ferrari....
    ...nu mai este ce era,si nici nu prea se intrevede ceva cu actuala echipa tehnica.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru