Perez: "Ferrari mi-a spus să am grijă de Alonso când eram la Sauber"

de Daniel Popescu
Luni, 18.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez a dezvăluit că, în perioada în care concura pentru Sauber, Ferrari l-a sfătuit "să aibă grijă" de Fernando Alonso.

Sergio Perez este pe punctul de a declanşa o controversda majoră cu privire la modul în care Ferrari îşi exercită presiunea la echipele pentru care furnizează motoare. Până anul trecut, mexicanul a făcut parte din Academia de Piloţi Ferrari şi a concurat pentru Sauber, echipă care utilizează şi în prezent motoare de la Ferrari.

În prezent la McLaren, Perez afirmă că Ferrari l-a sfătuit în numeroase ocazii "să aibă grijă" de Fernando Alonso, considerat pilotul numărul un al echipei italiene.

"Anul trecut, când comunicam cu Ferrari, mi-au cerut des să am grijă de Alonso, dar nu ştiu dacă mi-au cerut asta doar mie sau tuturor piloţilor de pe grila de start", a precizat el.

Urmareste Automarket
Declaraţiile sale vin la aproape un an după ce Perez a luptat pentru victorie cu Alonso în Marele Premiu al Malaysiei.
Deşi era semnificativ mai rapid decât spaniolul, mexicanul a ieşit uşor în decor înainte să-l ajungă din urmă şi ulterior a renunţat la orice tentativă de a-l ataca. În schimb, Perez afirmă că nu vede Ferrari ca pe o oportunitate ratată după ce a semnat cu McLaren.

"Nu, este o experienţă care m-a condus într-un loc mai bun. Sunt fericit la McLaren. Sper să rămân aici pentru mulţi ani, poate întreaga carieră", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, mexicanul afirmă că este mulţumit de modul în care a decurs debutul sau pentru McLaren. El a terminat cursa de la Melbourne pe locul 11, la două poziţii în spatele lui Button, în condiţiile în care McLaren are parte de un debut modest de sezon din cauza monopostului MP4-28.

"Sunt mulţumit, pentru că Button este unul dintre cei mai buni piloţi din lume. A câştigat de trei ori la Melbourne. Nu ştiam unde mă voi compara cu el, aşa că, deşi nu mă simt uşurat, este reconfortant să fiu puternic şi aproape de un campion mondial", a încheiat el.

Via GMM

Comentarii (48)

  • :) Daca i s-a spus asta lui Perez de la Sauber , imi inchipui ce i se spune lui Masaa de la Ferrari.

    P.S. sa nu uitam si de Torro Rosso :)
    51 7
  • florin sm
    sunt multi piloti in aceasta situatie in care a fost perez
    10 1
  • Nu-i exclus ca-i adevarat, insa nu-i ceva nou in Formula 1.
    Insa cu aceasta declaratie a cam ars puntile catre Ferrari
    31 4
  • tare perez asta. trebuia sa-i dea fum lui alonso cand avea ocazia in mp al Malaysiei . oare schumi daca ar fi fost debutant in locul lui perez l-ar fi menajat pe alonso, chiar daca facea parte din academia piloti ferrari? nici nu stia alonso ce a trecut pe langa el. ..... etc.
    18 16
  • o ajuns si amaratul asta la mclada si i s-a urcat la cap, mai bine si-ar vede de taximetria lui, s-a vazut din prima cursa cat e de talentat,
    cred ca sufera ca nu va ajunge niciodata la Ferrari!
    11 15
  • BALATESCU
    PENTRU CE A DECLARAT PEREZ O SA I SE INCHIDA FOARTE MULTE USI PATESTE CA SI BRAZILEANUL PIQUE , NU TE PUNE RAU CU BAROSANII , POATE CHIAR ASA A FOST DAR TREBUIA SA TINA PENTRU EL , DACA IASA UN SCANDAL MCLAREN SCAPA REPEDE DE EL PENTRU CA PEREZ O SA AIBE SI ALTA ECHIPA SI ASA O SA VORBEASCA DE RAU SI PE MCLAREN !!!!!!
    11 5
  • Mincinos si frustratul asta de Perez. Sa nu uite ca in Canada cand a avut ocazia sa-l depaseasca pe Alonso, a facut-o faza ezitari. Trebuie sa se scuze cumva pt oportunitatea pe care a avut-o in Malaiezia 2012 si de care nu a fost in stare sa profite.
    16 22
  • Adevarat sau nu, nu stiu daca face foarte bine cu declaratia asta....din punctul meu de vedere toate echipele fac anumite miscari care doresc sa ramana in interior. Ferrari l-a ajutat sa ajunga in formula 1...era un pilot care avea o intelegere cu ei (intr-adevar asta nu inseamna ca e normal sa ii ceara sa ajute pe altcineva) si prin declaratia pe care a dat-o a demonstrat ca nu e de incredere si cand nu o sa ii convina ceva va ciripi tot ce "a fost murdar" in echipa.
    Va mai amintiti de Nelson Piquet Jr.... a vorbit mai mult decat trebuia...toti i-au dat dreptate si F. Briatore a fos vinovat, dar nici pe el nu l-a mai acceptat vreo echipa. Doar daca ai valoare mare iti permiti sa mai spui cate ceva de fostii colaboratori (vezi Hamilton - si nu prea multe), dar Perez doecamdata nu a demonstrat nimic.
    34 3
  • Fan F1
    Considerand ca nu a fost intrebat direct daca l-a ajutat pe Alonso cat a fost la Sauber, parerea mea este ca aceasta declaratie incearca sa arunce cu gunoi atat pe Sauber cat si pe cei de la Ferrari. Aceasta declaratie pare regizata, pentru a muta ochii de pe McLaren, pe Sauber si Ferrari. Asta si pentru ca cei mai bun experti care prezinta echipele inaintea testelor, dadeau echipa McLaren cu cel mai bun si puternic monopost. Allen, Brundle dadeau echipa McLaren ca cea care va bate orice alta echipa, puteti cauta pe net respectivele articole. Asta dupa ce, acum cateva zile, cei de la McLaren au recunoscut ca "forma" din prima zi de teste de la Jerez a fost atata de buna, pentru ca masina aproape lovea solul, avand distanta fata de sol, cu 2/3 mai mica decat in mod normal. Cei de la McLaren spun ca a fost o greseala, dar se pare ca de atunci au incercat sa ascunda faptul ca monopostul a fost o masina nereusita, in ciuda numeroaselor idei care pareau revoluationare pentru "habarnisti" ca Allen si Brundle. Tot spatele monopostului McLaren trebuie schimbat, iar echipa este posibil sa foloseasca monopostul de anul trecut... daca si in cursele viitoare, probabil Malaezia si China, vor avea "performante" la fel de.. slabe. Cea mai simpla solutie era sa spuna ca Button nu stie sa dezvolte monopostul, sau sa inventeze altceva pentru a distrage atentia. Si ce exemplu mai bun era decat ca "Ferrari il rugau pe Perez sa-l menajeze pe Alonso", atata timp cat pilotii Sauber l-au depasit de fiecare data cand au putut. Kobay in MP Europa 2010 facea ture in jurul lui Alonso, pana sa imbunatateasca masina cei de la Ferrari, la fel si in Monza si Canada 2012, cu Perez.
    16 1
  • mamăă
    si asta nu e decat varful iceberg-ului. Toate miseliile posibile sa fie sponsoru multumit. Alonso asta se dovedeste tot mai mult a fi un campion de carton.
    21 26
  • eu v-am spus ca multa lume e pentru mizerii in sport pentru a scoate rezultate. Dar daca rezultatul nu vine nisi asa. Mai, da' daca nu vine ... e grav rau. Pierde adulatul toata sustinerea. Mai mult, va fi trimis la colt si mustruluit mai rau chiar decat merita. Deci pazea!
    11 9
  • Daca Perez e atat de aproape de Button, acer era aproape de Hamilton, care l-a rupt pe Alonso ...
    Daca venea Perez la Ferrari stergea pe jos cu Alonso. Acu vede Alonso ca trecu glontu pe laga ureche
    11 27
  • sa vedem de la anu ce va fi cand vor introduce motoarele de drujba, eu cred ca furnizori principali vor fi huqvarva si steel :))
    10 1
  • seby9626
    Mare pilot dom`le Perez asta!Daca ajungea la Ferrari credeti ca mai spunea ceva?Acuma ca s-a vazut cu sacii in caruta,improasca cu noroi intr-o parte si alta.A castigat Perez vreo cursa?Vreun campionat mondial?Mare vedeta se crede :)
    30 10
  • florin sm
    foarte amuzant dar sa sti ca ai dreptate
    3 4
  • florin sm
    dreptate ai mai seby
    3 3
  • Nu e bine domnule Perez ca Ferrari te-a facut pilot.
    26 4
  • BALATESCU
    DACA A DECLARAT ASA EU ZIC CA SA INCHIS USA LUI LA FERRARI DEFINITIV !!!
    11 2
  • bbrunes
    Nu stiu ce anume a urmarit prin aceasta declaratie. Succesul lui Alonso se datoreaza muncii prestate pe circuit, caci nu de putine ori s-a luptat in depasiri pentru victorie. Nu cred ca Perez a avut un rol crucial in cursele lui si in podiumurile obtinute, iar faptul ca acum, vazut la alta echipa, incepe sa dezvaluie astfel de lucruri, dovedeste cata maturitate si profesionalism detine...
    23 8
  • da la sepang anu trecut cum a fost? L-o lasat sau nu pe Alonso?
    10 5
  • bbprune
    daaa, nu are dom'le nici profesionalism nici maturitate. Nici unu Piquet nu avu. Massa cica are multa (sunt ironic)
    13 4
  • Care e stirea pana la urma ca nu vad nici un scandal aici,Perez a fost crescut de Ferrari atunci ce are ca iau spus sa aiba grija de ALO care e problema.Daca nu era Ferrari,Perez unde era???
    8 2
  • Fustrareaaaaaaaaaaaaaaaa. In Italia a trecut glont pe langa Alonso, in sepang, s-a luptat cu Alonso, daca aia de la Ferrari ii ziceau sa aiba grija, nici nu il ataca.
    16 8
  • Am vazut foarte bine pilotii echipelor motorizate renaul cat de bine au avut grija de Vetel, deci se practica. Din pacate pt Ferrari ei pot vorbi doar cu Sauber....STR are acelasi patron cu Red Bull,
    6 3
  • Red Bull le-au cerut celor de la Lotus sa "aiba grija" de Alonso, si asa au facut in 2012.
    9 5
  • Cine este acest "Ferrari" care i-a cerut sa aiba grija de Alonso ? Si mai ales ce inseamna dupa mintea lui "sa ai grija de cineva" ? Sa nu dai in monopost/pilot pe cursa? Sa-l lasi sa te depaseasca ? Cam ce vrea de fapt cu delcaratia asta dl. Sergio ?
    Ca de un contract cu Ferrari nu prea cred ca mai poate fi vorba (cat trebuie sa fii de i****t ca sa declari "este o experienţă care m-a condus într-un loc mai bun: ... McLaren e un loc mai bun pentru un pilot format de academia Ferrari ??????????)
    14 23
  • Fratilor, tind sa cred ca a inceput noul campionat de atacuri morale marca F1, nicidecum campionatul de curse F1. Dar sper sa fie o simpla iluzie bagandu-se Perez asta in fata si nelasandu-ne sa vedem concurenta de pe circuit.
    6 17
  • ghita444
    Ce mare dobitoc poti sa fii [n.r Perez] nu te-au luat cei de la Ferrari ,si te-ai suparat? sau mai bine zis ''strugurii sunt acri'' si nu tiau placut ? Sau nu am inteles eu bine ,poate esti vreun parinte spiritual .Mai baiatule dovedeste ceva pe pista ,ca acuma ai o masina buna.Puteai sa-ti scrii autobiografia in care sa declari tot felul de intamplari haioase din paddock-ul F1.Dar niciodata sa nu musti mana care ti-a dat de ''mancare''
    10 7
  • Din prima zi in care am inceput sa privesc F1 am fost fan Ferrari,nu din cauza ca erau campioni dar din cauza ca primul pilot de F1 de care am auzit in viata mea a fost Shumacher,cu toate ca atunci cind am inceput sa-i fiu fan nici macar nu aveam idee ce putea si ce cistigase...Dar acum imi vine sa vomit cind aud de aceasta echipa cu toate ca sunt si voi fi mereu fan Massa....Aceasta afirmatie a lui Perez nu schimba nimic,oricum toti stiu ce politica au ei...Daca Massa il depasea pe Alonso de cite ori a avut ocazia in a doua parte a sezonului atunci Alonso nu mai lupta in ultima cursa pentru titlu...Alonso trebuie sa-i multumeasca toata viata lui Felipe pentru modul in care la protejat si la urcat pina pe pozitia a doua la Interlagos.
    8 12
  • daca alonso ar putea sa obtina ceva si pe meritul lui ce bine ar fi.....nu o sa fie niciodata la nivelul lui... kimi ca sa numai zic ca un debutant la batut in 2007... massa e bun dar cand stie ca trebuie sa cedeze mereu pozitia e greu oricum vedem noi in quali cat de bun e alonso ca in quali ferraristii nu-si permit sa umble la butoane trebuie sa aiba masinile cat mai in fata.... daca massa il face in quali ce ar face kimi, hamilton sau vettel cu un ferrari... nici nu vreau sa ma gandesc!
    4 9
  • @andrei_11, te rog sa continui fraza "doi se bat si al 3-lea..."Dupa care sa-mi raspunzi la intrebarea "carui elev i-ai acorda bursa de merit: celui ce are numai note de 9si10 sau celui ce dupa luni de zile si numeroase note de 4 si 5 obtine si el un 9?", Hai, te roaga tata, echilibraza-ti balanta indepartand orgoliul de pe taler!
    3 17
  • @seby9626,cred ca ar trebui sa-i spunem lui Perez o veche vorba romaneasca: "ai grija peste cine calci cand urci caci la coborare tot peste ei va trebui sa treci".
    6 16
  • @mavrik nu este orgoliu pur si simplu eu consider ca nu este corect ca cineva sa fie din prima cursa pilot nr 1,poti sa alegi pilotul nr 1atunci cind stii ca celalalt nu mai are sanse.Massa nu poate sa demonstreze nimic deaoarece nici nu i se permite...pacat pentru asa pilot dar la momentul de fata el este pilot de teste pentru alonso,doar plecarea de la Ferrari iar schimba situatia.
    4 10
  • @andrei_11, ok,fie cum zici tu! Prezinta-mi te rog, daca nu esti impiedicat de orgoliu, argumente juste exprimate de specialisti in F1. Cam greu, asa e? Atunci incearca macar sa-mi aduci cateva argumente obtinute in urma unei analize amanuntite bazata pe logica si lipsita de sentiment. Si asta-i greu, nu? Numai a pipote inflacarate miroase pe site-urile ori de cate ori se publica o reusita a lui Alonso ori un atac verbal asupra lui. Da'lasa, ca romani am trebui sa stim ca "nu se azvarla cu pietre decat intr-un pom roditor".
    4 17
  • @mavrick eu mai bine ma retrag din aceasta "discutie" ca altfel nu se mai termina degraba....ca bine a zis cineva "niciodata nu te opune unui fan Ferrari ca e potopul " iar eu aici as mai preciza "fan Alonso",ca defapt pe acest site cam toti sunt fani Alonso
    6 5
  • @andrei_11 iar eu iti spun ca de la prieten la prieten ca "nu exista esec decat atunci cand renunti sa mai incerci" - Elbert Hubbard. Asa deci stimate fan F1 esuat, nu mai arunca cu pietre in stanga si-n dreapta decat dupa analize logice si amanuntite. Cu orgoliul ascuns in tine te cred in stare sa sustii ca anul trecut la inceputul campionatului Alonso arunca cu ulei pe jos in fata lui Massa, motiv pentru care Massa nu a avut rezultate bune. :))
    2 16
  • pe langa formula 1 ,eu v-as recomanda sa va uitati si la indy car. merita.
    2 5
  • @andrei_11: Sincer sa fiu cred ca esti orb. Sau pur si simplu iti place sa minti. Ai spus "pe acest site cam toti sunt fani Alonso". Asta in timp ce fanii Ferrari discuta decat cat de urat este Alonso, si cat de jignit este el si fanii care-l sustin. Si in timp ce fanii Ferrari sunt primii care recunosc cand pilotii scuderiei gresesc, ceva ce nici un alt fan nu face. Si cei mai trist, fanii Ferrari nu prea jignesc fanii altor echipe. In timp ce ei sunt jigniti cam la fiecare post, si le sunt jigniti si ambii piloti.

    Cat despre cursa trecuta, iti recomand s-o revezi.
    4 7
  • Opriti-va fratilor,ce a-ti uitat cind Alonsito i-a dat in git pe cei de la McLaren procedind la fel ca Piquet si Perez si n-a murit nimeni,ba chiar a avansat la Ferrari ?Memorie scurta aveti !!!!
    6 5
  • Daca faceti bine si cititi intreaga declaratie o sa vedeti ca nu e nimic grav in declaratia lui Checo...el altceva voia sa zica, ca nu l-ar ajuta nici pe Alonso si nici pe Vettel daca ar fi in spatele lui....asta e esenta. I s-a cerut sa "aiba grija", sunt convins ca echipele care se bat la varf fac acest lucru in mod curent, vorbesc cu echipele de mijlocul clas. care ar putea influenta negativ. Remember non-combatul pilotilor cand Vettel avea de recurat pozitii...inclusiv marele Schumacher s-a dat cu eleganta la o parte, nu?Cu el o fi vorbit cineva? Dar pilotii STR?Dar cei Renault(Petrov) si apoi Lotus?Hai sa vedem cata influenta are Red Bull si cata Ferrari. Deci...sacul si petecul.
    5 2
  • lasa-ne bre, nu mai interpreta tu pentru noi declaratii. In general ai grija de toti de pe grila pentru ca astfel ai grija si de tine. Fara sa iti ceara nimeni asta. Dar daca iti cere, este clar ca e ceva mai mult de atat...
    2 2
  • Asta chiar e de rasul curcilor, bietul Perez, a avut grija de Alonso, o juma de sezon a tot abandonat ca sa aiba grija:)))))).....chiar si chiorii au vazut cine a fost cel mai "protejat" pilot in 2012. Dupa ce Mclada o sa-l scuipe ca pe o masea stricata o sa spuna altceva.
    2 3
  • e de ajuns sa aiba intr-o cursa ca sa se faca diferenta la final de campionat. Pana la urma la Sepang anu trecut cum a fost?
    Asa si cu Massa. Cand il ajuta pe Alonso sar aparatorii lui Alonso cu "nu l-a ajutat destul".
    3 2
  • mirel_f1
    Ferrari tot timpul au trisat in mare fel mai ales cu ordinul de echipa nu sint de acord cu o mirsavie ca asta
    4 5
  • mirel_f1
    Nu sunt de acord cu ordinul de echipa folosit de cei de la Ferrari, daca cei de la McLaren il folosesc, asta este. Daca cei de la Lotul il folosesc... asta este, dar nu sunt de acord cu mirsavie ca asta numai daca este facuta de cei de la Ferrari, evident.
    1 1
  • A facut academia ferrari pe talentul si banii lui, Perez .Mclaren e treapta cea mai inalta pentru orice pilot
    2 0
  • fernando nr1,nr 1 vamos alonsoooo
    0 0
  • duminica alonso nr.1 mp.malaysia,vamos campionuleeee
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru