Perioada de recuperare a lui Kubica rămâne incertă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.03.2011
Medicul echipei Renault susţine că este imposibil de preconizat care va fi perioada de recuperare a lui Robert Kubica după accidentul din raliuri, însă afirmă că aceasta va fi de lungă durată.

Robert Kubica se află în continuare în perioada de recuperare după multiplele operaţii suferite la mâna şi piciorul stâng în urma gravului accident suferit într-un raliu din Italia.

Polonezul urmează un tratament de fizioterapie ce include exerciţii în pat sau în scaun şi îşi mişcă cu destulă uşurinţă umărul. Cu toate acestea, perioada exactă de recuperare rămâne încă o necunoscută, întrucât refacerea muşchilor afectaţi variază de la o persoană la alta în funcţie de numeroşi factori.

"Nimeni nu are o idee clară când va fi pregătit (n.r - să revină în Formula 1). Nici măcar chirurgii nu ştiu, pentru că ei spun că avem nevoie de câteva luni pentru a vedea recuperarea ţesutului muscular şi a nervilor, care variază de la persoana la persoană. Tot ce ştim este că va fi o recuperare lungă, dar nu avem nicio idee cât de lungă. Vedem progresele sale de zi cu zi, dar nu putem face nicio predicţie", a declarat Riccardo Ceccarelli, medicul echipei Renault.

În plus, medicul a afirmat că este dificil de precizat dacă pilotul echipei Renault vă avea nevoie de o nouă operaţie, însă a exclus această ipoteză pe termen scurt.

"Pe termen lung, este imposibil de spus.

Pentru moment răspunsul este 'nu', pentru că totul decurge bine şi suntem foarte mulţumiţi de ce au făcut doctorii pentru el. Nu au existat niciun fel de complicaţii sau motive care să explice o operaţie suplimentară", a mai precizat el. Kubica va fi înlocuit la Renault de Nick Heidfeld, fostul său coechipier de la BMW-Sauber.

Via | Renault

Comentarii (4)

  • Multa sanatate Robert!
    7 0
  • Mavric
    Kubica
    Gandindu-ma la ce pericol a fost expus cand era pe masa de operatii spun ca o revenire completa pe o durata de un an m-ar face sa-l cred o fiinta divina sau un Robocop. Insa eu ii doresc chiar si o asa minunatie si multa sanatate!
    4 3
  • Kubica
    E al doilea pilot care se raneste grav in competitii ce nu au legatura cu F1. Aduceti-va aminte cat a suferit Webber, care a luat totusi startul la inceputul sezonului, dar nu a prea participat la sesiunile de teste din iarna. Mare pacat! Tot ce putem face e sa ii tinem pumnii ca sa revina cat mai curand, si mai ales, refacut complet.
    0 0
  • alex zanardi a revenit si a concurat dupa cumplitul accident cind i-au fost amputate picioarele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru