Permutări după plecarea lui Vettel: Alonso ar putea reveni în Formula 1 la Renault, iar Ricciardo ar urma să plece la McLaren

de Daniel Popescu
Joi, 14.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Plecarea lui Sebastian Vettel de la Ferrari are potențialul de a declanșa revenirea lui Fernando Alonso în Formula 1 la Renault, întrucât Daniel Ricciardo este la un pas să semneze cu McLaren.

Sebastian Vettel a anunțat marți că va părăsi Scuderia Ferrari la sfârșitul acestui sezon, iar acest lucru va declanșa un val de transferuri pe grila de start.

Presa internațională a anunțat deja că Ferrari a decis să-l înlocuiască pe Vettel cu Carlos Sainz, iar un anunț oficial este așteptat în următoarele 24 de ore.

Între timp, presa relatează că locul lăsat liber de Sainz la McLaren va fi luat de Daniel Ricciardo, care nu a reușit să obțină performanțe majore alături de Renault în sezonul 2019.

Astfel, Renault va avea un loc liber pentru sezonul 2021, iar presa internațională susține că acest element va reprezenta o oportunitate majoră pentru revenirea lui Fernando Alonso în Formula 1.

Alonso a afirmat în repetate rânduri că va analiza posibilitatea de a reveni în Formula 1 în sezonul 2021, atunci când ar fi trebuit să intre în vigoare un nou regulament tehnic, care a fost însă amânat pentru 2022. În plus, cu numai o săptămână în urmă, Alonso a anunțat că a decis deja ce va face anul viitor și că speră să poată face un anunț în curând.

"Am spus că m-aș putea întoarce în Formula 1 în 2021 datorită noilor reguli și pentru că poate îmi voi dori să călătoresc din nou.

Formula 1 a amânat acum regulile pentru 2022. În cazul meu, știu mai mult sau mai puțin ce voi face anul viitor și sper că mulți dintre voi să afle în curând", a menționat el la vremea respectivă.

Este foarte posibil ca Alonso să fi fost la curent încă de săptămâna trecută cu planurile lui Vettel de a părăsi Ferrari, ceea ce inevitabil avea să genereze noutăți pe întreaga grilă de start.

Via The Race

Comentarii (15)

  • Primul pe piata transferurilor, toti asteapta mutarea lui Alonso.

    A gasit si el o gaura in gard sa intre. Nu-l vad bine nici la Renault.
    6 11
  • Adrian
    Renault si Mclaren au facut niste monoposturi bune pentru 2020. Cel putin din ce s-a vazut in testele din iarna.
    5 5
  • Ricciardo a fost deja confirmat la McLaren, ceea ce inseamna ca Sainz a semnat si el cu Ferrari.
    Probabil acum toata lumea lucreaza deja la monopostul din 2021. Pentru ca nu se stie cand va incepe sezonul 2020 sau daca va mai incepe. Iar pentru 10 curse nu are sens sa mai investesti in dezvoltare.
    Asa ca nu vad vreo surpriza in 2020. Lupta se va da intre Ferrari si Mercedes. Tare as rade ca in 2020 sa ia titlul Vettel cu Ferrari si sa vezi atunci circ :))))))
    18 1
  • Mercedes F1
    Cred ca monoposturile din 2021 vor fi upgrade-uri la cele de acum. In cursele ramase vor testa componente noi pentru la anul si pentru 2022. Ar fi o chestie sa castige Vettel dar sansele sunt foarte mici din 2 motive. Ferrari nu au un monopost atat de puternic ca in 2019, cred ca abia pe 3 sunt. Iar Vettel este complet demotivat, cel mai probabil il va ajuta cat va putea pe Leclerc. Toate strategiile vor fi facute pentru monegasc.
    11 3
  • Pe gaura din gard iese vetal.
    8 8
  • 2020 e o buna oportunitate sa iei un titlu fara prea mare efort. Cand merge totul bine organizat norocul isi vara mai greu coada. Te poti astepta sa vina RBR cu o masina cu care sa ia primele patru curse din sapte (ca nu s-a putut mai mult de sapte) si sa castige titlul.
    7 2
  • Cu ocazia asta se trezeste si corul bocitoarelor. Iar caruta iar pilotaj peste limite iar il depasesc aia cu DRS.
    4 4
  • Enache
    Corul bocitoarelor se duc acasa cu championu' 4xmultiplu cu coada intre picioare.Echipa rosie macar n-o sa sa-si buseasca monoposturile intre ele. Au scapat de betivan acum si de fetita trista.
    6 6
  • E lache
    Corul bocitoarelor cauta bocitoare (angajate). Vettel face o mutare in sus, merge la Mercedes.
    5 4
  • Apropo de busit monoposturi:

    Betivul mergea regulamentar, dar ...
    https://www.youtube.com/watch?v=DKh_xEHfq0k
    3 5
  • Merge la Mercedes ca femeie de serviciu.
    5 1
  • Razvan Dumbraveanu
    Stiu, e jale mare in grupul chiorlaitorilor care-l dadeau pe fetal champion cu Ferrari...jale mare. Fani Ferrari, cica.
    4 6
  • Nu prea. Tifosi se debaraseaza de un german mai repede decat de un latin. Acum au doi latini, ar trebui sa fie bine.
    2 7
  • Cred ca e ultima oportunitate pt Alonso sa revina in F1, asta daca chiar vrea , insa nu va rupe norii cu Renault-ul de acum.
    Are o sansa daca semneaza pe 2 ani ca sa prinda si noile masini din 2022, in speranta ca Renault va gasi o formula castigatoare ca in 2005 si 2006
    12 0
  • Pai ca v-am zis. Iar caruta, iar jale, iar il depasesc aia cu DRS.
    Prima bocitoare s-a trezit deja. Urmeaza sa le dea resurrect la celelalte.
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru