Vettel va părăsi Ferrari la sfârșitul sezonului 2020: "Nu mai există dorința comună de a rămâne împreună"

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Marti, 12.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a anunțat că va părăsi Ferrari la sfârșitul sezonului 2020 întrucât nu mai există dorința comună de a continua parteneriatul cu Scuderia. Germanul sugerează inclusiv că s-ar putea retrage din Formula 1.

Sebastian Vettel se află de mai multe luni în discuții cu Ferrari cu privire la prelungirea contractului care urmează să expire la sfârșitul sezonului 2020.

Cu toate acestea, cele două părți au anunțat oficial că nu au ajuns la un acord, astfel că germanul va părăsi Scuderia la sfârșitul anului. Vettel susține că decizia nu a fost influențată de discuțiile cu privire la salariul său și că pur și simplu nu a existat o dorință comună de a continua parteneriatul.

"Relația mea cu Ferrari se va încheia la sfârșitul lui 2020. Este vital ca toate părțile să lucreze în armonie pentru a obține cele mai bune rezultate. Eu și echipa am realizat că nu mai există o dorință comună de a rămâne împreună după finalul acestui sezon. Aspectele financiare nu au jucat niciun rol în această decizie comună", a precizat el.

În plus, Vettel a sugerat că este posibil să se retragă din Formula 1 la sfârșitul acestui sezon, în contextul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Este posibil ca decizia să fie influențată și de faptul că este tatăl a trei copii.

"Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni ne-a făcut pe mulți să ne gândim care sunt prioritățile în viață. Trebuie să ne adaptăm la o situație care s-a schimbat. Îmi voi lua timp pentru a reflecta la ceea ce contează cu adevărat când vine vorba despre viitorul meu", a adăugat el.

Vettel a sosit la Ferrari în sezonul 2015 cu un palmares de patru titluri mondiale consecutive obținute pentru Red Bull Racing în perioada 2010-2013.

Cu toate acestea, germanul nu a reușit să obțină niciun trofeu pentru Ferrari în contextul dominației autoritare a celor de la Mercedes, iar în sezonul 2019 a fost surclasat inclusiv de noul său coechipier, Charles Leclerc.

Monegascul este sub contract cu Ferrari până în sezonul 2024, iar Ferrari va trebui acum să găsească un înlocuitor potrivit pentru Vettel. Cel mai probabil, principala opțiune va fi Lewis Hamilton. De altfel, oficialii Ferrari au confirmat la jumătatea lunii decembrie că au avut două întâlniri cu Hamilton, chiar dacă au susținut că nu au disutat despre un contract.

În plus, o altă opțiune este reprezentată de Daniel Ricciardo.

Atât contractul lui Hamilton cu Mercedes, cât și acordul lui Ricciardo cu Renault, urmează să expire la sfârșitul acestui an.

Via Formula 1

Comentarii (57)

  • Costel
    is ravasit , ii totusi prea mult chiar si pentru o zi de marti
    23 20
  • THE SPINNING GERMAN
    Cand am spus ca nu face fata la Ferrari....probabil ca, in viziunea unora, a pierdut anul trecut in fata lui Leclerc ca sa poata merge la....Renault-Mclaren. Mie imi pare rau ca nu-l voi mai vedea batandu-si joc de un monopost rosu....:)
    21 25
  • @SPINNING GERMAN
    Aoleu de cine iti mai bati tu joc acum?

    Fiecare cu locul lui adica.....
    15 13
  • Deci ramane un loc liber la Ferrari. Dintre pilotii de top, cel mai abordabil pare Ricciardo, care inca nu si-a prelungit contractul cu Renault. Ar fi sansa vietii, pentru australian sa se bata la titluri mondiale.
    25 21
  • Duuuuuuuuuuu-te! Învârtindu-te. Rostogolindu-te. Numai du-te!
    Doar Vettel putea să mă facă să mă gândesc că Barrichello chiar a fost un mare pilot. Sau Massa. Și da, ambii au fost mai buni decât Vettel.
    Hai cu Alonso la Ferrari, să mai câștigăm și noi ceva.
    Oricum Leclerc nu are prea curând șanse la titlu. Pilot bun, dar greșește mult. Și dacă nu va renunță la greșeli, în 2 ani pleacă și ăsta de la Ferrari.
    Probabil Ferrari va încerca să semneze pentru un an cu un pilot pentru ca în 2021 să-l aducă pe Hamilton. Deci nu cred că Sainz sau Ricciardo sunt interesați de așa ceva. Și Ricciardo la Renault avea un salariu imens pentru unul care abia a câștigat câteva curse la 30 de ani, Parcă lua vreo 20 de mil de la francezi. Pentru banii ăia, să stea acolo unde e sau să se ducă în Australia la vânat de crocodili, că mai mult de 5 mil nu face.
    22 25
  • Daaaa, sa vina Alonso. Din pacate nu il vor aduce sa-l vedem mototolit de Leclerc.

    E normal. Pilotii batrani pleaca, pilotii tineri cu ambitie si viteza intra in scena. Dupa ce se linistesc apele raman statisticile.
    14 15
  • Costel
    Ayrton ,

    is cu recomandarea sincera ca-n aceste momente foarte tulburi sa nu ne aventuram in solutii viabile & fiabile pentru binele ferrari , asta fiindca varianta pe care-ai amintit-o tu o adus mai multe foloase cabinetelor stomatologice din lumea-ntreaga din perspectiva beneficiilor oferite de detartrare decat a rezultatelor indubitabile pe care si le-a insusit australianul (3-pole postion; 7 victorii) pan' la deloc frageda etate de 31 de ani si peste 170 de starturi in F1 ,tocmai de-asta indemn la echilibru si cumpatare
    18 17
  • netam-nissan
    sa ma lumineze cineva cu lanterna macar - e german sau monegasc omu?
    a gata m-a lamurit un f1-fan-nepot si mai parlit ca mine ca monegascia e tzara alora cu bani intorsi cu buldozeru unde nu dau impozite.
    dar stai ca tot in ceatza sint - mai exista deci f1 sezon 2020 banos fara spectatori platitori ??
    24 6
  • Cred ca putem sa intelegem, rational, din aceste declaratii ca Ferrari a ales pilotul numarul 1, in consecinta Vettel trebuia sa l sustina pe Leclerc. O alta varianta ar fi fost, probabil, dorinta lui Vettel de a primi un contract pe minimum doi ani - insa, in acest caz, reactia echipei italiene e normala, Calutul Cabrat i a oferit cativa ani o sansa de a se bate la titlu. Cred ca Ricciardo e varianta cea mai fireasca (desi e posibil ca Ferrari in obsesia lor dupa titlu, sa mearga si cu Hamilton).
    13 12
  • danbiciclar
    bine ai venit Hamilton la Ferrari !
    16 20
  • Mandela
    Ce alte variante mai sunt? Scrie si concluzii pentru fiecare.
    5 4
  • Nu vine mai Hamilton la Frrrari. El vrea titluri nu culoarea rosie. Ferrari merge cu Leclerc.
    9 8
  • Costel,
    Eu ca fan Alonso, mi-as dori din tot sufletul ca el sa revina la Ferrari. Desi s-a aratat interesat zilele trecute, nu cred ca Ferrari il va contacta. Pentru mine asta ar fi alegerea perfecta. Spui de Ricciardo, ca nu ar fi demn de statutul pe care ar trebui sa il aiba un pilot Ferrari. Sa cautam alte alternative si ce gasim ? Verstappen , la ce declaratii a facut la adresa italienilor, nu cred ca va ajunge vreodata acolo. Hamilton, pare destul de fericit la Mercedes, Bottas nu e la acelasi nivel cu Leclerc, din punctul meu de vedere. Alte variante, poate Sainz. Sainz ce palmares are ? Crede-ma, tu ca fan Ferrari inrait, te gandesti eventual la Mick. Stiu ca aschia nu sare departe de trunchi, dar e greu sa il compari deocamdata, cu pilotii enumerati mai sus. Dintre pilotii capabili, realistic vorbind, eu pe Ricciardo il vad cel mai aproape de un contract. Nu e vorba aici, ca eu le doresc binele italienilor. In primul rand ei trebuie sa isi doreasca binele, facand alegeri bune in toate departamentele.
    17 14
  • Razvan Dumbraveanu
    Gata. Championu de carton a devenit de hartie creponata. La vale.
    15 20
  • lol si costel
    lol-cum iti spuneam de o vreme buna, championu prea mult o invartea prin parapeti si alti piloti, Ferrari s-au saturat sa-l vada asa, li s-a facut mila si i-au dat un sut in dos. Un contrac pe un an pe o suma ridicola. Cam cat valoareaza, adica. Mai departe...poate sa-si vada de familie.
    9 8
  • Da, Ferrari i-a acordat 6 ani lui Vettel. 5 pentru Alonso. De care s-a saturat mai repede?
    9 9
  • Alonso la Ferrari, ar fi o chestie. Nu cred ca Leclerc ar avea o viata usoara asa ca il vor prefera pe Sainz. E mai docil. Ricci ar fi ideal, dar la fel ca Alonso, nu va sta doar sa il priveasca pe Leclerc.
    12 9
  • lol si costel
    Vezi ce oferta avea Alonso cand a plecat si ce i-au dat lui Vettel acum. Intreaba un italian fan Ferrari, ce parere are despre cei doi. Alonso a stralucit pe masini mediocre, Vetal s-a dat prin balarii. Cam asta e diferenta.
    16 14
  • @Adi
    "Buna" logica ta. L-ar aduce pe Sainz ca sa nu-i faca probleme lui Leclerc. Cum i-ar face Alonso. Ca asta cauta Ferrari, pe cineva sa nu-i puna probleme pilotului pe care il au, nu pe cineva, doamne ajuta, mai bun, cat de bun se poate.

    Bai asta noname. Tu ai parerile tale fixe. Pentru tine Alonso a stralucit orice ar fi facut. E axioma pentru tine. Daca merge prost straluceste pe masina proasta, daca merge bine straluceste pe masina proasta. Asa ca scuteste-ma.
    10 10
  • Si unde scrie ce oferta i-au facut lui Vettel? Vad ca "stii" deja. Tu intai faci presupuneri si imediat apoi le consideri fapte reale. Buna treaba.
    6 5
  • Pandemia m-a facut sa pierd notiunea timpului :))))) Deci scapam de Vettel fara sa-l vedem in 2020 cum se face de ras pe circuit.
    DECI VINE HAMILTON!
    Sper totusi sa nu vina, ca-l distruge pe Leclerc, ii incheie cariera „predestinatului”. Stiti ca italienii ii spun „il predestinato”? :))) Va fi cel predestinat la cariera de karting, ca Hamilton il spulbera din toate punctele de vedere.
    11 13
  • Il bate Leclerc si pe Hamilton. Chestiile astea nu se intampla fara motiv ... Daca l-a batut pe Vettel te poti astepta la o alta isprava asemanatoare.
    Asa ziceau si de Hamilton. Ca e favorizat ca aia ca ailalta. Si uite cum doboara acum recorduri.
    9 11
  • Stai asa ca l-au facut pierdut pe Vettel, sa vezi ce vor sari fanii lui Alfonzo acum pe Leclerc. I-au tinut partea ca sa-l atace pe Vettel. Gata, s-a terminat sustinerea. Astia ar fi in stare sa ia de fund orice pilot principal Ferrari si cand Alfonzo face 65 de ani.
    10 11
  • Neutru
    Să avem răbdare și noroc să înceapă spectacolele Formulei1.Vettel va pleca cu niște sponsori.Cine vine trebuie să aibă sponsori puternici să ocupe locul,Ferrari va alege nu duce lipsă de oferte.Să vedem cât de pricepuți sunt!
    5 5
  • Costel
    Ayrton ,

    ce-oi zis despre ricciardo ii acoperit de cifre ,
    vrei ,nu vrei.... pana-n clipa de fata bolta palatina a australianului ii mult mai notorie in F1 comparativ cu aptitudinile sale profesionale regasite in rezultatele agonisite , adica pe circuitele din intreaga lume in cele totusi 9 sezoane petrecute de ricciardo in marele circ iar detaliu' asta irefutabil parca nu-l aseaza in pole position pentru o eventuala recrutare !

    in ceea ce-l priveste pe alonso ,iti aduc la cunostinta faptul ca la anu' pe vremea asta ajunge la 40 ani si musai ca debuteaza agale spre 50 , varsta care-l recomanda in cadrul scuderiei , avand de altfel si sanse considerabile de reusita , numa' pentru nobila postura de custode al Ferrari Museo !

    despre alte variante pentru ocuparea volanului liber pentru 2021 ezit sa fac vorbire acum , asta fiindca inca mai sper ca-i posibil ,de ce nu pan' la urma , ca o intrevedere tete-a-tete a liderului fanilor ferrari cu John Elkann sa modifice abordarea celor din maranello la adresa cvadruplului campion mondial vettel, macar pentru sezoanele 2021 & 2022 ,asta numa' fiindca ii lesne de observat ca leclerc inca are nevoie de un mentor precum sebastian ,chiar mai mult decat de un nou coechipier
    6 5
  • Costel
    Dumbravene ,

    tu ii de departe cea mai rudimentara si detestabila vietuitoare de pe AM
    9 5
  • Mă, da' voi ăștia, fanii lui Alonso, chiar nu vă întrebați de ce nu-l mai vrea nimeni în F1, nici echipele de top și nici măcar echipele din coadă ? Păi până și McLaren l-au pus pe liber din poziția de vector de imagine ! Despre ce vorbim ? Despre unul de 39 ani care se mai visează CM ? Păi îl mănâncă Leclerc cu fulgi cu tot ! Și nu numai Leclerc, și Verstappen, și Norris, și Russell, și Sainz, și Albon !
    17 16
  • @lol
    O dai prin balarii, noname esti tu, nici macar interjectie nu esti. Eu am un nume. "urmasul" lui Schumacher se duce unde-o putea, ca fara masinaria lui Newey a vazut tot mapamondul ce valoare are.

    Dupa Ricci care i-a dat-o a venit apoi Lecler si i-a dat-o. Unde sa se duca? Sa i-o mai dea si Max? Sau Lando Norris? Da,sa ramana cu alea 4 titluri si gramezile de panarame pe care le-a facut pe circuit dupa. Cele mai prestigioase de cand Ferrari au echipa in F1.
    8 7
  • Doare rau sutul capatat de fetita, il simti si tu. Frumoasa retragere.
    5 4
  • Peste doi trei ani pleaca si Leclerc si iar apar alfonzistii cu oferta "Alonso la Ferrari".
    7 7
  • Costel
    Sunt curios, cati fani Vettel mai raman fani Ferrari.....:) cand te gandesti ca-l visau in locul lui Michael.....hahaha. pot spune ca cel mai slab pilot cu titluri mondiale care a pilotat pentru Ferrari.
    12 11
  • SPINNING GERMAN
    Ma mai distrez putin in 2020 cu fetal la Ferrari. Poate ca, dupa niste curse, daca-l serveste corespunzator pe Leclerc se razgandesc ;).
    8 8
  • @ Costel
    Adica Leclerc sa invete sa piarda cu stil de la Tovarasul Vettel...... imentor.....
    6 7
  • Daca as fi Ferrari, l-as aduce pe Nico Rosberg:)
    9 7
  • Cate titluri mondiale are Alonso? Cate are Raikkonen? Cate are Ricciardo???? Deocamdata, fie ca ne place, fie ca nu, Vettel este cvadruplu campion mondial in Formula 1 si acele 4 (patru) titluri nu i le mai ia nimeni, NICIODATA! Vettel a vrut, Ferrari a vrut, din pacate atat s-a putut face in 5 ani de colaborare. Daca ne uitam la Schumacher, la Alonso, putem observa ca Vettel e inca tanar si ar mai putea continua in F1, daca tinem cont doar de varsta, dar si sa stai sa iei bataie an de an, nu stiu daca se merita. Spre deosebire de marea majoritate a fanilor, eu n-am fost niciodata fanul vreunei echipe, ci al unor piloti. Din '94 am fost fanul lui Schumacher si de la retragerea lui, din 2006,pana la aparitia lui Vettel la Indianapolis, in 2007, eu n-am urmarit nicio cursa. A aparut Vettel, am fost fanul lui,probabil ca va mai urma o perioada de pauza.
    9 9
  • Costel ce zici de Perez ar fi bun la Ferrari?
    11 5
  • Dar de ce doar Alonso? Nu mai sunt si altii din aceeasi traista de alesi? Valentino Rossi, Sebastien Loeb, fratili lui Hamilton si de ce nu Suzzie Wolf.
    8 9
  • Costel
    @tag,

    is cu retineri majore in ceea ce-l priveste pe mexican in noul context ,

    asta fiindca dupa ce-oi aflat ca Trump ii decis sa termine de faurit noul zid cu hermanosii si gandindu-ma la toate inconvenientele care sosesc odata cu faurirea acestui edificiu pentru cei aflati la sud de Rio Grande sa nu care cumva sa-i treaca prin cap lui Sergio, pentru cursele nord-americane cel putin, sa-si lesteze propriul monopost cu un produs care musai ca i-ar rotunji frumusel veniturile in a doua si ultima parte a carierei sale in F1 dar care-ar compromite iremediabil scuderia, tocmai de aceea tin sa-l amintesc pe Estaban Ocon ca pe o demna, competenta si cat se poate de lucida varianta de inlocuire a lui sebastian vettel
    7 6
  • hahaha
    Se susține că Ferrari a decis deja și a semnat noul coechipier al lui Charles Leclerc începând cu sezonul viitor și un anunț ar putea veni imediat după această săptămână.
    Nume precum Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Antonio Giovinazzi și Lewis Hamilton au fost legate de scaun, deși se crede că unul dintre primii doi este cel mai probabil.
    În favoarea lui Ricciardo este experiența sa anterioară de echipă superioară cu Red Bull și relația puternică cu Leclerc, dar cererile mari de salariu ar putea funcționa împotriva australianului.
    https://www.insideracing.com/index.php/formula-1/11602-ferrari-has-chosen-vettel-replacement-announcement-expected-soon
    3 3
  • He he, se mai intampla ceva si in F1 anul asta!
    Daca Vettel zice ca banii nu au fost problema si poate ca nu au fost, atunci probabil ca nu i s-a mai garantat statutul de pilot numarul 1. Putem doar sa speculam.
    Prima consecinta a acestui anunt, in caz ca vom vedea ceva curse anul asta, e ca Ferrari vor pleca cu sansa a doua in lupta pentru titlul la constructori. Vettel cu siguranta nu va mai avea motivatia sa traga tare.
    In ceea ce priveste cine va veni la Ferrari, zvonurile spun ca or Ricci or Sainz. E posibil sa-l prefere pe primul pentru experienta. Cum am mai zis, pe Hamilton nu-l vad la Ferrari din doua puncte de vedere: 1. Ferrari nu au obiceiul de a angaja doi piloti cu statut egal; 2. italienii in general sunt rasisti si nu cred ca Hamilton are nevoie de asa ceva.
    In ceea ce-l priveste pe Alonso, intrebarea ar fi: de ce ar vrea sa-si traga Ferrari un glont in picior, avand in vedere caracterul spaniolului?
    9 7
  • Pai daca ai nevoie de 6 ani ca sa intelegi ca Ricciardo era varianta corecta, cel putin pe turbo V6. Dar asa e Ferrari. Se leaga de background. Tot asa l-au luat si pe Alonso. Mercedes ghidati de Lauda au luat pilotul care s-a impus prin viteza in fata lui Alonso si acum culeg roadele.
    La fel RBR. L-au pastrat pe Ricciardo si apoi pe Verstappen iar acum au o linie de piloti redutabila. Italienii sunt fandositi si idioti si de asta nu mai castiga nimic. Cand l-au adus pe Schumacher si-au calcat pe inima ca sa duca un german. Dar atunci era cea mai buna solutie de pe grila. Atunci au ales cu capul nu cu mandria si au cules roadele.
    8 5
  • E simplu, Vettel nu a acceptat oferta sa-l ajute pe Leclerc DACA Leclerc va fi in lupta pentru titlu si clasat mai bine decat el. E oferta pe care a refuzat-o si Alonso cand a venit Vetel, chiar fara sa mai stea sa vada daca il bate Vettel sau nu. E oferta pe care au acceptat-o Kimi si Massa si de asta au ramas.
    8 6
  • Salutare all.
    Din pacate nu avem parte de curse, deci nu avem subiecte de disputat, insa ultima stire privind plecarea lui Vettel de la echipa mea favorita m-a facut sa revin in randul tifosilor.
    Am un sentiment de deja-vu vis-a -vis de Vettel, asta dupa ce nici Alonso nu a reusit sa castige mai nimic. Am acel sentiment al vesnicului loc 2 pe care-l au marii campioni, insa trebuie sa mergem inainte. Din punctul meu de vedere, singurul care ar putea sa rupa gura targului la Ferarri ar fi Versapen. Nu sunt fan de-al lui insa " Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului " .
    Dar stati sa vedem ce se va intampla in acest an, am un sentiment ca vom avea un minicampionat de fotbal in sala .

    Btw.
    Costele ma bucur sa te vad si in acest an printre noi. Chiar ma amuza cmm-urile tale, chiar daca nu sunt convins ca esti fan Ferarri .
    11 6
  • Pacat ca pleaca fara titlu
    Eu tot timpul am fost fanul echipei si nu a pilotilor
    Oricine vine si castiga curse si canpionate este binevenit
    Presa mondiala rasuna de Ricci si Sainz
    Dar sa nu uitam ca si la Alfa este un pilot tanar care pentru LeClerc ar fi un secund bun
    A mai fost exemple in trecut dar LeClerc mai trebuie sa dovedeasca
    Poate primeste Giovonazzi un contract pe 2 ani pana Scumacher JR se dovedeste sau nu pilot de calibru pentru Scuderia Ferrari

    Pana sa vedem prima cursa aveti grija de voi
    Forza Ferrari!
    5 2
  • hahaha
    Carlos Sainz este așteptat să fie anunțat în calitate de coechipier al lui Charles Leclerc din 2021 la Ferrari „în următoarele 48 de ore”, potrivit presei italiene.
    https://it.motorsport.com/f1/news/f1-ferrari-per-la-firma-di-sainz-mancano-solo-dettagli/4791380/?utm_campaign=social-organic&utm_medium=twitter&utm_source=article-details
    2 0
  • hahaha
    DPA News l-a întrebat pe șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, dacă Sebastian este candidat pentru un loc la Mercedes. "Sebastian este un șofer excelent, o personalitate excelentă și un atu pentru orice echipă de Formula 1" .
    "Când privim spre viitor, suntem în primul rând angajați cu șoferii noștri Mercedes actuali. Cu toate acestea, desigur, nu putem ignora această dezvoltare" , a spus Wolff în concluzie.
    https://www.gpblog.com/en/news/59398/mercedes-team-boss-toto-wolff-flirts-with-sebastian-vettel.html?campname=highlighted-content&camplink=onderaan
    3 2
  • VettelCampionde4ORI
    Unu la mana, Vettel a refuzat un contract de pilot numar 2, ceea ce e normal pentru un cvadruplu campion mondial (oricat de incompetent il considera unii in comentarii, dar ce sa faci, nu te pui cu cifrele, asa e in Formula 1)

    Doi la mana, Toto Wolff a declarat deja ca Mercedes nu poate ignora aceasta stire, mai ales ca nici Bottas nici Hamilton n-au inca semnat contract pentru 2021.

    Trei la mana, voi ignora orice reactii idioate la comentariul meu din partea celor care vorbesc despre Formula 1 ca despre fotbal, la care se pricep toti, seara frumoasa!
    4 6
  • @VitelulCabrat
    Fix din motivul pe care l-ai expus n-o sa vina nici Ricciardo la Ferrari, de ce crezi ca a plecat de la Red Bull? I-o fi fost bine cu Verstappen? :)
    2 1
  • @VitelulCabrat
    Am tot respectul pentru Charles Leclerc, dar la Ferrari n-o sa vezi niciodata piloti cu sanse egale
    1 1
  • Vettel nu se va duce nici la Mercedes, nici la McLaren, nici la Red Bull, Vettel se va retrage la final de 2020, si daca nu gresesc, cred ca am spus asta inca din 2019. @plm, stai linistit ca Mercedes nu au cules roadele ca l-au adus pe Hamilton, mai degraba Hamilton a cules roadele unei colaborari cu Mercedes. Daca si Rosberg a reusit sa iasa campion cu ei, iti dai seama cam ce masina au si au avut!
    13 11
  • bravo lui ,era depasit de situatie deja.
    Hamm la terminat
    3 4
  • Pentru ca si Rosberg e pilot de calibru, peste fostii coechipieri ai lui Hamilton deci peste Button sau Alonso. Mercedes au avut si piloti. Cei mai buni piloti pana sa apara Verstappen.
    9 7
  • haineala
    DPA News l-a întrebat pe șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, dacă Sebastian este candidat pentru un loc la Mercedes. "Sebastian este un șofer excelent, o personalitate excelentă și un atu pentru orice echipă de Formula 1" .

    Asta e un refuz politicos. Asa spuneau de Alonso in ultima lui perioada din F1 si acum uite unde e...
    5 3
  • Enache
    Gata cu degetica la ferrari!
    5 5
  • Vetalcampiondeplasticx4
    Vetal se retrage la toamna. Lumea va ramane cu amintirea accidentelor nenumarate provocate, de genul cascadorii rasului, de felul cum a stiut sa risipeasca orice sansa la titluri desi avea o masina care era in unele momente peste Mercedes. Si mai ales ca e primul pilot nr.1 de la Ferrari scos pe usa din dos de echipa, ca asta inseamna un contract pe un an cu un salariu derizoriu. Un pilot care a avut sansa unui geniu in aerodinamica, Adrian Newey, care l-a plantat intr-o masina cu cel putin 1 sec mai rapida cu un coechipier mediocru, Webber. Cam asta va tine minte lumea.
    9 6
  • Am spus-o inca in iarna ca Vettel nu va mai continua la Ferrari, si uite ca asa s-a si intamplat. Si de asemenea cred ca, nu Hamilton va fi inlocuitorul sau, (am spus si acest lucru de mai multe ori).
    Cred ca Ricci va fi cel care il va inlocui, pt ca a mai fost abordat si in trecut de cei de la Ferrari, are experienta, este un pilot foarte bun si are si origini italiene.
    Cred ca cei de la Ferrari sunt constienti ca, Leclerc inca nu poate castiga titlul, cel putin pana cand va exista Hamilton. Ca sa concurezi cu englezul ai nevoie de un pilot cu experienta, nu de un pusti.

    In al doilea rand, daca se vor axa pe ideea asta ca, Leclerc va fi pilotul nr.1 si din cauza asta vor aduce un no name, nu vor castiga nimic, nici titlul la piloti si nici la constructori.
    Ca sa castige macar titlul la constructori au nevoie de 2 piloti foarte buni, altfel nu o sa aiba nicio sansa in fata celor de la Mercedes, ba mai mult, s-ar putea sa piarda si locul 2.
    Deci, au nevoie mare de inca un pilot foarte bun. Ca atare, cred ca Ricci ar fi cea mai buna alegere. Daca il vor alege pe Sainz, nu vor avea nicio sansa la titluri.
    8 4
  • Adrian
    Au sarit haterii ca hienele dupa prada in frunte cu vreo 2-3 habarnisti care fac umbra pamantului degeaba. :))))

    Timpul ne va demonstra daca Vettel era principala problema la Ferrari si el a tinut echipa in loc, eu zic ca nu.
    La ce directie au luat in privinta pilotilor nu mai vede Ferrari un titlu mult si bine. Nu ca nu sunt talentati baietii astia 2 ci pentru ca echipa in sine este PRAF. Incepand de la management pana la echipa operationala care a dat chix si a pierdut multe puncte pentru echipa. Pana nu se face ordine in interior nu conteaza ce pilot vine.
    Si atunci multi vor realiza ca nu pilotii sunt principala problema la Ferrari.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru