Petrov, in pericol sa piarda locul la Renault

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.02.2010
Vitaly Petrov risca sa fie concediat de Renault daca nu va reusi sa-si asigure un buget de 15 milioane de euro pentru acest sezon.

Rusul Vitaly Petrov si-ar putea incheia contractul cu Renault chiar inainte de inceperea noului sezon competitional. Informatia a fost dezvaluita de Alexander Petrovic, tatal pilotului rus, care a admis ca a intampinat dificultati majore in colectarea fondurilor de 15 milioane de euro pe care le-a promis celor de la Renault in schimbul participarii fiului sau in competitie.

Prima rata de 7.5 milioane de euro trebuie platita echipei franceze pana la 1 martie, iar Petrovic a fost nevoit sa garanteze cu propria locuinta un imprumut bancar dupa ce tentativele de a atrage sponsori au esuat. In plus, in acest moment rusul nu are bugetul pentru a doua transa de 7.5 milioane de euro, scadenta la 1 iulie.

"Conducerea Renault ne-a permis sa platim banii in doua rate, amanand plata pentru 1 martie si 1 iulie. Managerul lui Petrov a vizitat 500 de companii din Rusia, insa a fost refuzat. In ultimul moment, un prieten care este directorul consiliului de conducere al unei banci din St.

Petersburg a acceptat sa ne dea un credit de 7.5 milioane de euro pentru care am ipotecat proprietatea mea", a explicat el pentru publicatia rusa sovsport.ru.

Chiar daca teoretic problema a fost rezolvata, lucrurile sunt inca incerte pana in momentul in care Petrov va primi imprumutul. "Nu am primit inca cei 7.5 milioane de euro. Banca a prelungit termenul de acordare pentru ca este o suma foarte mare. Daca nu platim prima rata pana in 1 martie, Petrov poate fi inlocuit cu un alt pilot", a adaugat el.

Pe langa primirea primului credit, Petrov va trebui sa gaseasca sponsorizare si pentru a doua rata de 7.5 milioane de euro, iar una dintre sperantele sale este Vladimir Putin, prim-ministrul Rusiei. Petrov spera ca guvernul sa se imllice activ in sprijinirea sa intrucat este primul pilot de nationalitate rusa din Formula 1.

Via | Will Buxton

Taguri: Petrov, Renault

Comentarii (9)

  • Petrov
    Da-l dracu de rusnac. Sunt atatia piloti cu viitor care stu pe tusa.
    0 0
  • Acronim
    Te intreb si eu dmd e de la dobi,mare dobi? :)
    Ce anume din stirile cu Mitica Dragomir te-au determinat pe tine sa scri ceea ce ai scris?
    Dc pana acum nu ai auzit decat de banel,Mutu si Cristocea,nu inseamna ca Petrov nu ar fi un pilot de viitor si un pilot talentat...
    Ceea ce e suparator e ca exista astfel de cazuri si bugetele fac mai nou grila de start.
    Multa bafta Petrov!!!
    0 0
  • Domane ajuta!
    sper din tot sufletu ca statul rus sa gasesca fondurile necesare ca Petrov sa poata concura in F1! multa bafta!
    0 0
  • Doamne ajuta!
    sper din tot sufletul ca statul rus sa gasesca fondurile necesare ca Petrov sa poata concura in F1! multa bafta!
    0 0
  • intrebari
    Resurse sunt, slava Domnului si ma intreb de ce statul rus, nu aloca fonduri (in fond o nimica toata) pentru a-si imbunatati imaginea si in alte planuri decat cele in care, deja este cunoscut.
    0 0
  • @florin_ivan Turbinca
    Florin Ivan Turbinca banuiesc poate de asta tii cu Petrov. Fii atent: Pun pariu ca Grosjean e un pilot mai talentat decat rusnacul, dar saracul nu a avut turbinca plina cu bani sau cel putin nu a promis marea cu sarea ca Petrov.
    Daca esti de acord eu zic ca toti pilotii sa-si plateasca locul inF1 iar spectacol sa vedem la Sfantul Asteapta.
    A sosit din nou epoca pilotilor platitori. Goo Takagi (daca nu stii cine e da un search pe Goagal). Pa.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    Si ce daca vine Grosjean aveam spectacol gata? Nu cred ca Petrov este mai bun ca Grosjean dar nici vice-versa. Cat despre pilotii platitori asta este, unii au bani si vor sa fie piloti si altii au bani sa le dea copiilor sa fie piloti. Si exista cateva nume foarte mari de piloti bogati care au "ajutat" bugetele echipelor pentru care pilotau.
    0 0
  • NeoGalaxy
    Prin piloti platitori incurajam orice altceva, numai sportul nu!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @dmd
    Ai dreptate... dar cu bugetele echipelor ce facem? Cheta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru