Petrov, penalizat cu 5 poziţii pe grila de start

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.09.2010
Vitaly Petrov a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Italiei pentru că l-a blocat pe Timo Glock în calificări.

Comisarii de cursă de la Monza au decis că Vitaly Petrov a încălcat regulamentul sportiv în calificări, întrucât l-a blocat pe Timo Glock în timpul unui tur rapid de pistă.

Pilotul echipei Renault intra pe circuit de la boxe în momentul în care Glock tocmai începea un tur rapid. Pilotul echipei Virgin Racing a fost nevoit să frâneze pentru a evita impactul cu Petrov şi a pierdut astfel ocazia de a stabili un timp competitiv. În consecinţă, rusul va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start şi va pleca de pe locul 20.

Acesta şi-a recunoscut vina şi i-a cerut scuze colegului său. "Nu pot decât să-mi cer scuze pentru că l-am blocat. Nu l-am văzut venind în spatele meu şi când am ieşit de la boxe nu am văzut steaguri albastre. Penalizarea va face lucrurile mai grele pentru cursă, dar, aşa cum am văzut la Spa, duminică este o altă zi şi multe lucruri se pot întâmpla", a declarat el.

Petrov face referire la Marele Premiu al belgiei din urmă cu două săptămâni, când a terminat pe locul nouă deşi plecase de pe poziţia a 23-a a grilei de start.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru