Pic, primul pilot penalizat pentru depăşirea numărului maxim de motoare

de Daniel Popescu
Vineri, 12.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Pic va deveni primul pilot penalizat cu 10 poziţii pe grila de start pentru depăşirea numărului maxim de opt motoare pe care le poate utiliza într-un sezon.

Marussia a anunţat vineri că Charles Pic vă utiliza în calificările pentru Marele Premiu al Correei de Sud un motor nou. Aceasta va fi cea de-a noua unitate pe care francezul o va folosi pe parcursul acestui sezon, astfel că, potrivit regulamentului tehnic, va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start.

"Plănuim să punem un nou motor pe monopostul lui Pic ştiind că, întrucât este al nouălea său motor, va suferi o penalizare de 10 poziţii pe grila de start", a precizat şeful John Booth.

Penalizarea nu va avea însă un efect major asupra grilei de start, întrucât Pic nu a reuşit niciodată să promoveze în a doua parte a calificărilor, iar cel mai bun rezultat al său este locul 19.

Urmareste Automarket
Până la finalul sezonului, situaţia s-ar putea agrava însă şi pentru piloţii de top, întrucât Lewis Hamilton, Jenson Button, Michael Schumacher, Nico Rosberg şi Kamui Kobayashi utilizează în prezent al optulea motor.

Între timp, Michael Schumacher a primit o mustrare scrisă din partea comisarilor de cursă pentru că i-a blocat pe Pedro de la Rosa şi Narain Karthikeyan, cei doi piloţi ai echipei HRT, într-un tur rapid de circuit în a doua sesiune de antrenamente libere.

Via Reuters, TheF1Times

Comentarii (1)

  • CITAT: întrucât Lewis Hamilton, Jenson Button, Michael Schumacher, Nico Rosberg şi Kamui Kobayashi" etc.

    Buun, e clar ca un motor n-o sa le ajunga astora de mai sus inca 5 curse.
    Si atunci, clar vor fi penalizati daca instaleaza motor nou (al 9-lea).
    Dar daca reinstaleaza unul din primele 7 motoare folosite pe parcursul sezonului? cu siguranta unele dintre ele au fost schimbate doar preventiv, fiind inca bune...ma rog, macar pentru o cursa...vor fi penalizari si la instalare de motoare vechi?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru