Pierre Gasly și-a prelungit contractul cu AlphaTauri pentru sezonul 2021: Red Bull nu anunță încă numele coechipierului lui Verstappen

de Daniel Popescu
Joi, 29.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pierre Gasly va concura pentru AlphaTauri și în sezonul 2021 al Formulei 1. Francezul a semnat prelungirea contractului în mijlocul speculațiilor că ar putea reveni la Red Bull Racing în sezonul următor.

Red Bull a decis să-l păstreze pe Pierre Gasly la AlphaTauri și pentru sezonul 2021. După ce francezul a impresionat la actuala echipă începând din 2017, el a fost promovat la Red Bull Racing în 2019 ca înlocuitor pentru Daniel Ricciardo.

Gasly s-a adaptat însă cu greu și, în absența unor rezultate satisfăcătoare, a fost trimis înapoi la echipa a doua la jumătatea anului. Pilotul a revenit însă la forma consacrată și a obținut o victorie la Monza în acest sezon, ceea ce a generat speculații că ar putea redeveni coechipierul lui Max Verstappen în sezonul 2021. În cele din urmă, producătorul de băuturi energizante a decis ca Gasly să continue însă cu AlphaTauri.

"Sunt foarte fericit să continui cu AlphaTauri pentru încă un sezon. Acest an a decurs foarte bine și suntem pe punctul de a avea cel mai bun sezon din istorie", a declarat el.

Anterior, oficialii Red Bull au sugerat că pilotul japonez Yuki Tsunoda, care face parte din programul Red Bull Junior și concurează în Formula 2, va concura anul viitor pentru AlphaTauri, astfel că este de așteptat să-l înlocuiască pe Daniil Kvyat.

Între timp, Red Bull Racing are contract cu Max Verstappen până la sfârșitul sezonului 2023, însă situația este neclară în privința coechipierului său.

Pentru prima oară, Red Bull analizează opțiunea de a alege un pilot experimentat din afara "bulei" Red Bull Junior, iar principalele opțiuni sunt Nico Hulkenberg și Sergio Perez.

De altfel, echipa nu are niciun alt pilot cu perspectiva în cadrul Red Bull Junior, cu excepția lui Tsunoda. Un anunț oficial cu privire la numele coechipierului lui Verstappen este așteptat până în 15 noiembrie.

Via Formula1

Comentarii (3)

  • Cred ca Perez ar fi mai potrivit decat Hulkenberg. Este mai competitiv! Dar nu stiu daca Perez este atat de ascultator, incat sa nu-i creeze probleme lui "Cap de broasca" Verstappen! Probabil ca Tsunoda ar fi un "yes man" acceptat de toata lumea de la RedBull!
    11 2
  • @XYZ ce probleme să-i creeze, poate în vise. Verstappen e peste Perez. Difererenta între cei doi e cel putin ca între Hamilton şi Bottas. Totuși cred că pentru echipă, varianta Perez e cea mai bună.
    0 4
  • Costel
    Checo este singurul pilot care ar putea ajunge in 2021 la Reb Bull care sa se poata bate cu Max cum a facut Ricciardo.Mexicanul da clasa la cel putin 3 sferturi din pilotii de pe grila.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru