Piloţii nu vor mai avea dreptul să schimbe culorile căştilor în timpul sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a decis ca piloţii să nu mai aibă posibilitatea de a schimba culorile caştilor în timpul sezonului, pentru ca fanii să-i identifice mai uşor în timpul curselor.

Piloţii vor fi obligaţi să folosească un singur design pentru căşti pe parcursul unui sezon competiţional.


FIA a ajuns la o înţelegere de comun acord cu echipele din Formula 1 şi cu Bernie Ecclestone prin care va limita prin regulament posibilitatea ca piloţii să-şi schimbe culorile caştilor cu care concurează.

Potrivit unui vot din cadrul şedinţei Comisiei F1 de marţi, piloţii vor fi obligaţi să folosească un singur design pentru căşti pe parcursul unui sezon competiţional. Decizia a fost luată la propunerea echipelor, care consideră că în acesrt mod fanii vor putea identifica mai uşor piloţii pe circuit în timpul curselor.

În ultimii ani, mai mulţi piloţi au apelat la numeroase schimbări de design, iar cel mai bun exemplu în acest sens este Sebastian Vettel, care a schimbat de circa 60 de ori culorile căştii pe parcursul carierei începute în 2007.

Noua regulă va fi implementată la numai un an după ce FIA a decis ca piloţii să aibă numere permanente pe parcursul carierei pentru a fi mai uşor de identificat, însă până în prezent echipele nu au profitat pe scară largă de acest lucru din punct de vedere al marketingului.

▶ Poveştile Formulei 1: numere celebre pe monoposturile competiţiei

Via Autosport

Comentarii (1)

  • cristi
    Da... Asta era ultima mare problema in F1 care tb rezolvata urgent!!!
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru