Piloţii vor putea utiliza DRS la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.05.2011
FIA a confirmat că piloţii vor putea utiliza aripa spate ajustabilă în Marele Premiu al statului Monaco, deşi mai multe echipe s-au opus din considerente de siguranţă.

Mai multe echipe au solicitat Federaţiei Internaţionale de Automobilism să interzică sistemul DRS (Drag Reduction System) pe parcursul Marelui Premiu al statului Monaco, considerând că acesta ar putea provoca probleme pentru piloţi în special în calificări dacă va fi utilizat, de exemplu, în tunel.

Oficialii FIA au analizat această propunere, însă au decis să o respingă, întrucât nu toate echipele au fost de acord cu interzicerea aripii spate ajustabile. Informaţia a fost confirmată de Sam Michael, directorul tehnic demisionar al celor de la Williams, care a precizat că FIA a informat echipele că DRS va fi permis pe străzile din Monte Carlo.

"Charlie Whiting (n.r - directorul de curse al FIA) ne-a spus duminică dimineaţă. Au fost câteva echipe care au crezut că DRS nu va fi bun acolo, dar alte echipe au spus că nu sunt de acord cu interzicerea sistemului şi nu au înţeles fundamentul solicitării. Aşa că Whiting a fost direct. A spus că nu există un argument suficient de puternic pentru a fi interzis, aşa că va rămâne.

Noi am fost neutri", a precizat australianul în vârstă de 36 de ani.

Unul dintre motivele pentru care unele echipele nu au fost de acord cu interzicerea DRS este reprezentat de costurile suplimentare care ar fi trebuit alocate pentru dezvoltarea unei aripi spate care să nu includă acest sistem. În schimb, alte echipe cred că circuitul foarte îngust de la Monte Carlo poate duce la accidente în cazul în care piloţii încearcă depăşiri cu ajutorul DRS.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • DRS
    Chiar daca depasirile sunt dificile, permite o apropiere mai mare de adversarul din fata. In opinia mea cred ca merita pastrat
    4 1
  • mobius
    DRS
    Probabil ca cei care nu au fost de acord cu interzicerea DRS, sunt cei care nu il folosesc in curse, pentru ca sunt intotdeauna cei depasiti. Adevarul este insa ca sistemul este periculos oriunde, dar la Monte Carlo in special.
    4 1
  • Nu cred ca trebuie fatait
    Nu cred ca trebuie fatait. Suntem intr-o perioada experimentala... Personal, cred si sper ca in viitor sistemul sa fie permanent si fiecare pilot sa-l foloseasca cum il taie capul. Nu numai pentru depasiri ci pentru a accelera... Poate gresesc deoarece spectatorii n-ar mai fi pe faza.... La Monte Carlo in Tunel si in linia dreapta in panta ar putea fi utilizat... E o presupunere
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru