Pirelli anticipează două opriri la boxe în India

de Daniel Popescu
Marti, 22.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli consideră că furnizarea pneurilor soft şi medium în India va determina piloţii să efectueze câte două opriri la boxe pe parcursul cursei de duminică.

Esential 2 opriri la boxe vor efectua pilotii in India, potrivit Pirelli
Marele Premiu al Indiei de anul trecut s-a bazat pe strategii cu o singură intrare la boxe, întrucât piloţii au avut la dispoziţie pneuri de compoziţie soft şi hard.

Producătorul italian a decis să schimbe strategia pentru ediţia din acest an şi va furniza cauciucuri de compoziţie soft şi medium, considerând că în acest fel piloţii vor opta pentru strategii cu două opriri la boxe.

"La fel ca şi în ultima cursă din Japonia, nu ne aşteptăm să vedem o variaţie majoră în privinţa timpilor între cele două compoziţii. În consecinţă, strategia a făcut diferenţa în Japonia şi aşa ar trebui să se întâmple şi în India. Anul trecut în India am avut un singur pitstop de monopost, dar în acest an ne aşteptam la două, ceea ce va oferi piloţilor mai multe oportunităţi să recupereze poziţii", a declarat Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli.

În plus, Hembery a avertizat că pneurile se vor degrada într-un ritm destul de accelerat în India, mai ales că temperaturile maxime ale aerului vor depăşi pragul de 30 de grade Celsius.

"Prin prisma diferenţelor de nivel şi a varietăţii de viraje, India pune pneurile sub tensiune, pentru că există multe forţe din toate direcţiile, aşa că gestionarea cauciucurilor va fi din nou importanta.

Ca de obicei, ar trebui să fie foarte cald în India, ceea ce duce şi la creşterea degradării termice a pneurilor", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru