Pirelli anticipează opriri la boxe în ultimele minute ale cursei

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.10.2011
Pirelli consideră că numeroşi piloţi vor fi tentaţi să efectueze ultima oprire la boxe în ultimele 10 minute ale cursei de duminică din India.

Decizia celor de la Pirelli de a aduce pneuri soft şi hard pentru Marele Premiu al Indiei va avea un impact major asupra strategiilor de cursă.

În condiţiile în care diferenţa dintre cele două compoziţii este de aproximativ două secunde pe tur, producătorul italian anticipează că cei mai mulţi piloţi vor amâna până în ultimele minute trecerea obligatorie pe specificaţia mai dură.

"Pneurile hard sunt foarte dure, cred că am fi putut face trei curse cu un singur set. Ultimele 10 minute ale cursei ar putea fi foarte interesante. Am văzut puţin din strategia asta şi la Nurburgring, cu Sebastian Vettel şi Felipe Massa. Diferenţa (n.r - dintre pneurile soft şi hard) este uriaşă, de două secunde. Dar chiar dacă m-aţi fi întrebat vineri aş fi spus că piloţii îşi vor limita timpul pe pneuri hard la finalul cursei, aşa cum am mai văzut la câteva curse din acest an", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pirelli a optat pentru aceasta selecţie de pneuri în primul rând pentru că India este o prezenţă nouă în calendar, nivelul de abrazivitate al circuitului fiind practic descoperit abia după antrenamentele de vineri.

Via | ESPNF1

Taguri: India, Pirelli, cursa

Comentarii (1)

  • Ciprian
    Cine pleaca pe hard din prima jumatate a grilei si are parte de un safty car in primele 5 tururi poate face o surpriza.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru