Pirelli anunţă tipurile de pneuri alocate pentru încă trei curse

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.05.2011
Pirelli a dezvăluit tipurile de pneuri pe care le va furniza în cursele de la Montreal, Valencia şi Silverstone.

Până acum, Pirelli anunţase tipurile de pneuri pe care le va furniza până la Marele Premiu al statului Monaco de la sfârşitul lunii mai, însă producătorul italian a dezvăluit duminică la Istanbul selecţia pentru încă trei curse.

Astfel, piloţii vor utiliza pneuri supersoft şi soft în Marele Premiu al Canadei din 12 iunie, opţiunile fiind similare cu cele de la Monaco, în timp ce pe circuitul stradal din Valencia vor fi folosite pneurile supersoft şi medium. Marele Premiu al Europei va fi primul în care piloţii vor avea oportunitatea de a utiliza pneurile de tip medium.

În schimb, pe circuitul de la Silverstone, Pirelli va furniza pneurile soft şi hard, combinaţia pe care o oferă şi în primele cinci etape ale acestui sezon.

"Atunci când nominalizăm pneurile pentru fiecare circuit în parte, ţinem cont de numeroşi factori, cum ar fi condiţiile meteorologice din zona respectivă în acea perioadă, dar şi aspecte legate de suprafaţa pistei. Ne asigurăm că cele două tipuri de anvelope se completează unul pe celălalt pentru a creşte spectaculozitatea curselor şi pentru a lăsa spaţiu de manevră fiecărei echipe în ceea ce priveşte strategia de cursă."

"Deci, trebuie să nominalizăm două tipuri de anvelope care nu doar se potrivesc condiţiilor de pe fiecare circuit, dar care să ofere şi o cursă interesantă pentru spectatori şi pentru piloţi.

Nu este deloc o misiune uşoară să alegem pneurile, mai ales că nu avem nicio informaţie din trecut referitoare la circuitele din Montreal, Valencia şi Silverstone, dar avem încredere în alegerea pe care am făcut-o, desigur, după ce ne-am consultat cu toate echipele şi specialiştii de la FIA, şi sunt încrezător că vom avea parte de curse la fel de spectaculoase ca şi până acum", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru