Pirelli anunţă tipurile de pneuri pentru Japonia şi Coreea de Sud

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.09.2011
Pirelli a anunţat compoziţiile de pneuri pe care le va furniza echipelor în cursele din Japonia şi Coreea de Sud.

Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, a nominalizat vineri tipurile de cauciucuri pe care echipele şi piloţii le vor avea la dispoziţie cu ocazia etapele care se vor desfăşura în Japonia şi Coreea de Sud.

Astfel, italienii au decis să aducă pneurile de compoziţie medium şi soft la Suzuka datorită faptului că circuitul este unul solicitant pentru cauciucuri, în special în virajul 130R. În schimb, pentru cursa din apropiere de Seul, Pirelli va miza pe cauciucurile medium şi soft şi supersoft.

"Suzuka este un circuit pe care am mai concurat în cursele de GT şi motociclete, iar despre Coreea de Sud toată lumea încă învaţă. Cu toate acestea, beneficiem de tehnologia avansată de simulare care ne permite să anticipăm comportamentul probabil al fiecărui pneu chiar şi pe circuite pe care nu le-am văzut niciodată."

"Performanţa superioară a pneurilor supersoft îl face unul dintre cele mai dinamice pneuri din gama noastră, care va forma o parte esenţială a strategiei pentru Coreea de Sud.

Până atunci, combinaţia de pneuri medium şi soft care va fi folosită în Japonia a fost văzută ultima oară în Italia, unde am avut o cursă extrem de interesantă", a explicat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, modul în care italienii au stabilit compoziţiile de pneuri pentru cele două curse.

Via | Pirelli

Taguri: Pirelli, Seul, Suzuka

Comentarii (1)

  • Corneliu
    ...
    "cu ocazia etapele care se vor"...
    "pentru cursa din apropiere de Seul, Pirelli va miza pe cauciucurile medium şi soft şi supersoft."...

    Misto articol, clarifica multe, nici nu trebuie sa mai caut in alta parte sa vad stirea cu informatii corecte.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru