Pirelli: "Dominaţia Red Bull nu are legătură cu noile pneuri"

de Daniel Popescu
Luni, 16.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a exclus ipoteza potrivit căreia victoriile obţinute de Sebastian Vettel în ultimele curse se datorează revenirii la specificaţiile pneurilor din sezonul precedent.

Esential 3 victorii a obtinut Vettel in ultimele patru curse
După o primă jumătate de sezon plină de curse imprevizibile în care a obţinut doar două victorii în primele şase etape, Sebastian Vettel a progresat semnificativ şi şi-a trecut în cont trei victorii în ultimele patru runde.

Performanţele sale recente au venit imediat după ce Pirelli a revenit la pneurile din sezonul trecut în urma numeroaselor pene înregistrate la Silverstone, dar şi la presiunea mai multor echipe, printre care şi tripla campioana mondială. Acest lucru a condus la ipoteza că schimbarea pneurilor a jucat un rol decisiv în dominaţia celor de la Red Bull, însă Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, a exclus această posibilitate.

"Încercăm să ne facem treaba. Până la urmă, Red Bull a făcut o treabă fenomenală, iar Vettel a fost grozav. A pilotat în Italia cu unele probleme, pentru că în primul stint a avut un pneu defect din primul viraj pe care probabil un pilot cu mai puţină experienţă nu ar fi reuşit să-l gestioneze.

Aşa că trebuie să-i acordăm şi lui credit. Câştigă pentru că este un pilot foarte bun şi depinde de alţii să facă monoposturi mai rapide", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

În plus, după introducerea noilor pneuri numărul intrărilor la boxe a scăzut semnificativ, iar cursele au devenit mai puţin spectaculoase. Hembery speră ca selecţia pneurilor pentru următoarele curse să aducă un plus de imprevizibilitate, chiar dacă circuitele în sine nu promit spectacol.

"Încercam să facem unele curse precum cele din China şi Australia, unde echipele de top au utilizat mai agresiv compoziţiile pentru a se califica şi a obţine poziţie mai bună. Apoi sperăm ca echipele din Q2 să folosească pneurile mai dure pentru a obţine poziţie mai bună pe circuit după primele opriri la boxe", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Are legatura cu pilele si favorurile ce le sunt facute de FIA si Bernie...si implicit si de voi!
    11 7
  • Atunci de ce se aleg pneurile de compozitie mai dura pe circuitele care nu favorizeaza RedBull. Ei sunt buni pe aceste pneuri si ceilalti nu. La inceputul anului Ferrari si Lotus erau in fata cu pneurile mai moi. Apoi, brusc se aleg pentru curse numai pneurile mai dure.
    Observatie facuta inclusiv de Alonso...
    5 5
  • Este foarte simplul Pirelli au concurenta pt 2014 asa ca, daca vor sa ramana in competitie trebuie sa se conformeze iar cum stim ca sportul asta este la mana si banii energizantelor sanatoase rezultatul nu avea cum sa fie altul. Pirelli au schimbat configuratia pneurilor, desi regulamentul interzicea clar si au favorizat pe cine trebuia. Stim cu totii la inceputul sezonului cum se smiorcaiau championii energizati de problemele cu pneul. Bernie a decis ca trebuie sa le prelungeasca dominatia pt inca un an.
    5 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru