Pirelli: "India, un experiment pentru pneurile sezonului 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.10.2011
Pirelli va utiliza cursă din India că experiment pentru a determina schimbările pe care le va aduce pneurilor începând din sezonul 2012.

Pirelli a început deja testele cu noile cauciucuri pe care le va furniza în sezonul următor al Formulei 1, însă pe lângă compoziţiile finale italienii vor să determine şi modul în care vor împărţi seturile de pneuri la fiecare Mare Premiu.

Până în prezent, Pirelli a furnizat şase seturi de pneuri mai dure şi cinci seturi mai moi, însă practica va fi inversată în Marele Premiu al Indiei de la finalul acestei săptămâni. Potrivit lui Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, această strategie va ajuta producătorul să ia o decizie în pserspectiva sezonului următor.

"Am optat pentru o nominalizare conservatoare în selectarea pneurilor hard şi soft pentru ca pe un circuit complet nou nu eşti niciodată sigur care vor fi condiţiile de cursă. Dar am structurat alocarea pneurilor în modul în care credem că echipele vor utiliza mai multe pneuri soft, mai ales că aducem un set suplimentar de pneuri soft pentru vineri. Asta ne va ajuta să luăm decizii despre strategia pentru anul viitor, în special după ce am văzut durata de viaţa excelentă a pneurilor soft", a declarat britanicul.

Narain Karthikeyan, care va concura în India pentru Hispania, considera că diferenţa dintre cele două compoziţii de pneuri va fi de peste două secunde.

"Diferenţa de timp dintre pneurile hard şi soft va fi uriaşa, poate de două secunde", a precizat el.

Cel mai probabil, piloţii vor prefera să concureze cu pneuri soft înainte de un ultimul stint scurt cu cauciucuri hard spre finalul cursei, strategie aplicată frecvent în acest sezon.

Via | Pirelli

Taguri: India, Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru