Pirelli nu a decis încă dacă va rămâne în Formula 1 după 2016

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli nu este încă pregătită să ia o decizie în privinţa prelungirii contractului pentru furnizarea pneurilor în Formula 1, care expiră în sezonul 2016.

Esential 2016 este sezonul in care expira contractul Pirelli pentru furnizarea pneurilor
Pirelli a revenit în Formula 1 în calitate de furnizor de cauciucuri în sezonul 2011, iar la sfârşitul anului trecut şi-a prelungit contractul până la finalul anului 2016.

Producătorul italian nu este încă pregătit să ia o decizie cu privire la prelungirea acestei perioade de şase sezoane, mai ales ca echipele pregătesc numeroase schimbări de regulament care să intre în vigoare un an mai târziu, inclusiv pneuri cu jante de 18".

"Formula 1 face parte din vieţile noastre, pentru că scoate în evidenţă oamenii şi tehnologiile noastre. Este un laborator de călătorie continuu. Avem contract până în 2016, iar după aceea vom vedea", a declarat Marco Tronchetti Provera, preşedintele Pirelli.

Italienii au fost nemulţumiţi în trecut de numeroasele critici aduse la adresa pneurilor de către unii dintre piloţi.

Situaţia s-a îmbunătăţit semnificativ în acest an, însă Fernando Alonso, Romain Grosjean şi Sergio Perez critica acum faptul că noile cauciucuri sunt prea dure şi lente.

"Am auzit criticile. Prea agresive anul trecut, prea conservatoare în acest an. Plănuim să testăm compoziţii diferite pentru partea frontală şi spatele monoposturilor, iar asta va creşte nivelul de performanţă fără să afecteze stabilitatea", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru