Pirelli: "Pariaţi pe o victorie a lui Schumacher la Valencia"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.06.2012
Pirelli anticipează că Michael Schumacher poate câştiga cursa de la Valencia datorită performanţei obţinute în calificările de la Monte Carlo.

Michael Schumacher a obţinut pole position-ul în Marele Premiu al statului Monaco, însă nu a putut pleca de pe prima poziţie a grilei de start din cauza unei penalizări.

Totuşi, în opinia oficialilor Pirelli, performanţa sa din Principat reprezintă un bun indiciu pentru rezultatele pe care le poate obţine pe circuitul stradal de la Valencia la sfârşitul acestei săptămâni.

Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al producătorului italian, îi invită pe împătimiţii pariurilor să mizeze pe un pole position şi pe o victorie a septuplului campion mondial în portul spaniol.

"Cred că (la Valencia) trebuie să te uiţi la cineva precum Michael Schumacher că va obţine pole position. Probabil că ar fi câştigat la Monaco dacă nu ar fi fost penalizat, aşa că de ce nu ar face asta la Valencia? Schumacher la Valencia, acolo ar trebui să meargă banii", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Nu la fel de surprinzătoare este declaraţia potrivit căreia rezultatele din calificări vor decide în bună măsură performanţele din cursă, în condiţiile în care oportunităţile de depăşire sunt limitate pe circuitul stradal.

"Ştim că Valencia este un circuit dificil pentru a crea o cursă interesantă.

Este dificil de depăşit şi are multe elemente similare cu Monaco din acest punct de vedere. Sigur, temperaturile vor fi ridicate şi vom furniza pneuri soft şi medium, aşa că ar trebui să avem o degradare mai scăzută. Nu va fi provocarea pe care am avut-o în Canada, cu pneurile supersoft care au fost forţate la limită, şi de aceea poziţia pe circuit va fi crucială. Trebuie să fii bun în calificări la Valencia", a adăugat el.

Via | Autosport

Comentarii (8)

  • @Pirelli

    Imi da-ti voi banii inapoi daca nu se intampla asa?
    8 2
  • Eu cred ca astia de la Pirelii o sa i de lui Schumi pneuri Bridgestone,altfel nu mi explic de ce sunt ei asa siguri pe el....?! :))))))))
    19 1
  • anul asta, pirelli, dirijati de mosu' bernie, decide cine castiga unde si de cate ori. Asa regizat si de plastic/murdar mi se pare campionatul acesta. Ar face astia orice pentru audienta. Audienta, adica "folbalistii" sa se uite si ei la F1. Etapa asta, Pirelli da pneurile masluite la Button, etapa urmatoare i le da la Rosberg, la Valencia i le da lui Schumacher etc. Rusine! Naiba a mai auzit ca un campioant de F1 sa fie decis in functie de gume.
    9 1
  • no-name
    @.
    Daca va castiga MS la Valencia trebuie sa iti dau dreptate.
    6 0
  • Are dreptate Davidenko. Oricum...eu vad un podium Vettel,Button,Rosberg
    0 1
  • da vezi sa nu castige schumacher.cat mi-as dori sa fie adevarat
    3 1
  • Cred ca maninca bors,englezul vrea sa scape de tiradele lui Shumacher cand acesta vb despre pneurile lor,in termeni deloc politicosi
    3 0
  • Bine-bine... si ce se va intampla daca MSC chiar va castiga?!? Atunci sa auzi acuzatii de blat....nu inteleg cum furnizorul unic poate sa nominalizeze direct un pilot.
    Iar faza ca cele doua circuite (Monaco si Valencia) sunt asemanatoare nu o inteleg. Intr-adevar ce este comun este faptul ca este dificil de depasit, dar in afara de asta, temperaturile sunt diferite, viteza medie este diferita, etc...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru